2025年譯林版高中英語必修第二冊單元檢測卷(一)_第1頁
2025年譯林版高中英語必修第二冊單元檢測卷(一)_第2頁
2025年譯林版高中英語必修第二冊單元檢測卷(一)_第3頁
2025年譯林版高中英語必修第二冊單元檢測卷(一)_第4頁
2025年譯林版高中英語必修第二冊單元檢測卷(一)_第5頁
已閱讀5頁,還剩19頁未讀, 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)

文檔簡介

單元檢測卷(一)

授課提示:對應(yīng)單元檢測卷1頁

(滿分:150分)

第一部分聽力(共兩節(jié),滿分30分)

第一節(jié)(共5小題;每小題1.5分,滿分7.5分)

聽下面5段對話。每段對話后有一個小題,從題中所給的A、B、C三個選項中選出最

佳選項,并標在試卷的相應(yīng)位置。聽完每段對話后,你都有10秒鐘的時間來回答有關(guān)小題

和閱讀下一小題。每段對話僅讀一遍。

1.HowdoesMandywanttogotothecinema?()

A.Onfoot.B.Bybus.C.Bytaxi.

處1=1空■」C

2.Whogotthedriveroutofthecarfinally?()

A.Somefirefighters.B.Somedoctors.

C.Somepolicemen.

分享.A

I=I不:■c

3.WhattimewillthetrainarriveinShanghai?()

A.At6:00pm.B.At7:00pm.

C.At8:00pm.

宏I=I空■」C

4.Whatdoweknowaboutthecat?()

A.Itmaybesick.

B.It'sinthepethospital.

C.Itatesomefish.

答案:A

5.Whatdoestheboyoftendonow?()

A.Playsbasketball.

B.Playsbadminton.

C.Playsfootball.

答案:B

第二節(jié)(共15小題;每小題1.5分,滿分22.5分)

聽下面5段對話或獨白。每段對話或獨白后有幾個小題,從題中所給的A、B、C三個

選項中選出最佳選項。聽每段對話或獨白前,你將有時間閱讀各個小題,每小題5秒鐘;聽

完后,各小題將給出5秒鐘的作答時間。每段對話或獨白讀兩遍。

聽第6段材料,回答第6、7題。

6.Whatisthewomangoingtodo?()

A.Buyabook.

B.Repairhershoes.

C.Postaletter.

答案:B

7.Whereisthestore?()

A.Nexttothesupermarket.

B.Infrontofthepostoffice.

C.Nearthebookshop.

答案:A

聽第7段材料,回答第8、9題。

8.Whatdoesthewomanthinkofthecarrots?()

A.Delicious.B.Sweet.C.Awful.

答案:A

9.WhatdoesthewomansuggestRoberteat?()

A.Somechocolate.B.Somevegetables.

C.Somedesserts.

答案:B

聽第8段材料,回答第10至12題。

10.Howdoesthemanfeelnow?()

A.Proud.B.Surprised.

C.Disappointed.

套1=1案■.CA

11.Howdidthemanlearndancing?()

A.Bylearninghimself.B.Bytakingcourses.

C.Bywatchingvideos.

答案:B

12.Whydidthemanlearntoplaythepiano?()

A.Tomakehimselfrelaxed.

B.Tosupporthisskill.

C.Tomakehisparentshappy.

答案:B

聽第9段材料,回答第13至16題。

13.HowoldisStephanienow?()

A.37.B.27.C.24.

答案:A

14.WhendostudentshavenoclassesinFrance?()

A.OnFriday.B.OnWednesday.

C.OnMonday.

答案:B

15.HowlongdoFrenchstudentsstayatschooleveryday?()

A.Forsixhoursandahalf.

B.Forsevenhours.

C.Forsevenhoursandahalf.

答案:C

16.WhatdostudentsdoafterclassinFrance?()

A.Dosomecleaning.

B.Dolotsofhomework.

C.Dosomethingcreative.

答案:c

聽第10段材料,回答第17至20題。

17.WhichnameofachildisthesameashisfathersinSpain?()

A.Thefirstsurname.

B.Thesecondsurname.

C.Thegivenname.

答案:A

18.WhochoosenamesforchildreninNigeria?()

A.Theirparents.

B.Theirgrandparents.

C.Theirbrothers.

答案:B

19.WhendoesachildhavehisorhernameinNigeria?()

A.Whenheorsheisborn.

B.Whenheorsheiseightdaysold.

C.Whenheorsheiseightweeksold.

答案:B

20.WhatdoesBaharmean?()

A.Spring.B.Rain.C.Storm.

答案:A

聽力材料

(Text1)

M:Comeon,Mandy.Itisjust20minutes*walktothecinema.

W:Givemeabreak!Mylegsarekillingme.Let'sjustcallataxi.

(Text2)

M:Howterribletheaccidentis!Somedoctorstriedtohelpthedrivergetoutofthecar,but

theyfailed.

W:Yes.Atlast,thefirefightersgothimoutofthecar.

(Text3)

W:Byseveno'clockthisafternoonweshallhavegottoShanghaiifthetrainkeepsgood

time.

M:Oh,thistrainarrivesinShanghaionehourlateeverytime.

(Text4)

M:What'swrongwiththecat?Itatenothingthismorning,evenitsfavouritefish.

W:Ithinkitissick.Maybeyoushouldtakeittothepethospital.

(Text5)

W:Whatsportsdoyoulike?

M:Well,Ireallyenjoybasketballandfootball.

W:Doyouoftenplaythem?

M:Iusedtoplaybasketballeveryweekend,butnowIonlyplaybadmintonwhenIamfree.

(Text6)

W:Excuseme,sir.TmwonderingifyoucouldtellmeaplacewhereIcanrepairmyshoes.

M:Um...ThereisoneonFifthStreet.

W:Thankyou,buthowfarisitfromthebookshop?

M:Notveryfarandnotdifficulttofind.Justkeepwalkingandaftertwoblocks,you'llseea

supermarketonyourleft.Thestoreisbetweenthesupermarketandthepostoffice.

W:Oh,thankyouverymuch.

M:Youarewelcome.

(Text7)

M:Thecarrotstasteawfulandsalty.Howdoyoulikethem?

W:Ilikethemverymuch.Theytastegood.

M:Well,youcanhaveallmycarrots.Isawyougetsomechocolatecakes.Iamdonewiththe

maincourse.It'stimeforsomedesserts.

W:Oh,youwantmychocolatecakes?

M:Yes.AndIhavehadenoughcarrots.

W:Robert,carrotscontainmuchvitaminC.Besides,youneedvegetables.You'llendupfatif

youdon'twatchyourdiet.

M:Actually,Idon'tmindcarrots.Butyouknow,Iwasbornwithasweettooth.

(Text8)

W:Congratulations,Simon!Itwasquiteanachievement!Howdoyoufeelaboutwinning

thisdancingcompetition?

M:I'mproud.ThisisthefirsttimeIhavewonadancingcompetition.

W:Whendidyoubecomeinterestedindancing?

M:WhenIwas5yearsold.Mymumtookmetoalivedancingshow.AndIstartedtoloveit.

W:Didyoutakespecialdancingcoursesordidyoujustlearnitbyyourselfafterwards?

M:Somespecialcourses.

W:Didyoualsolearnaboutmusic?

M:Ilearnedthepianotosupportmyskill.ButIdidn*thavetoomuchtimeforit.

W:Whatwasthehardestthinginyourcareer?

M:Myparentsdidn*twantmetobeadancer.Ihadtotalkwiththemaboutitagainandagain.

(Text9)

M:Stephanie,youhavebeenteachingEnglishinthisParisschoolfortenyears,right?

W:Sure.IbecameateacherwhenIwas24.At27,1cametotheschoolinParis.

M:Wow.IsschoolinginFrancesimilartothatofotherEuropeancountries?

W:Yes,butinFrance,mostschoolsfollowafour-dayweek.Wednesdayisfree,orusedfor

activities.Moststudentsaroundtheworldattendschoolfor200daysayear,butFrenchstudents

onlyattendfor160days.

M:Dostudentshavelonghourstomakeupforthemissedtime?

W:No,studentshavea26-hourweek,from9:00inthemorninguntil4:30intheafternoon.

Studentsalsohaveonehourandahalfforlunch.

M:DoFrenchstudentshaveenoughtimetolearn?

W:Ofcourse.Learningdoesnotendintheclassroom.Childrenneedtimetobecreative.

Relaxedstudentslearnmuchmoreeffectivelythantiredstudents.

(Text10)

Howdopeoplenametheirchildren?Differentcountrieshavedifferentwaystonametheir

children.Let'stakealookatafew.

InSpain,achildusuallyhastwogivennamesandtwosurnames.Thefirstsurnameisthe

sameasthefather*sfirstsurname,andthesecondisthemother*sfirstsurname.Thegivennames

maybethesameasagrandparent's.

InNigeria,children'snamesarechosenbyfamilyelders.Thechildren'sparentswaitfor

namesfromthegrandparentsandotherimportantfamilymembers.Thesenamesdescribetheday

ofthebaby'sbirth.Thebaby*snameisannouncedatapartyontheeighthdayafterthechild's

birth.

InTurkey,babiesareoftennamedaccordingtothetimeoftheirbirth.Forexample,ifachild

wasbominspring,thechosennamemightbeBahar.Itmeansspring.Ababybomduringbad

weathermightbenamedTufan.Itmeansstorm.

第二部分閱讀(共兩節(jié),滿分50分)

第一節(jié)(共15小題;每小題2.5分,滿分37.5分)

閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C、D四個選項中,選出最佳選項。

A

RobertDowneyJr.isfamousforbeingabelovedHollywoodactor,butnowheisadding

“roboticsenvironmentalisf,tohislistofgoodqualities.Earlierthisweek,theIronManactorwent

totheAmazonMarsConferenceinLasVegastoannouncethecreationofhisnewfoundation

whichwouldusenanotechnology(納米技術(shù))androboticsasameansofcleaninguptheplanet.

DowneyJr.didnotshowmanydetailsonhowtheorganizationwouldbeginitsclean-upjob,

butawebsitewentliveshortlyaftertheactor*sannouncement.Asofrightnow,thewebsiteonly

includesasign-upsheetforfuturenewslettersandlatestnews.ButDowneyJr.saidthathewould

bespendingthenext11monthsworkingtogetherwithUNexpertsandbuildingupthe

organizationsothegroupcouldgettoworkbyApril2020.

Afterthat,DowneyJr.saidthattcBetweenroboticsandnanotechnologywecouldcleanupthe

planetsignificantly,ifnottotally,intenyears.,,DowneyJr.alsoexplainedhowhisfailuretolook

aftertheenvironmentinthepastisnowinspiringhimtotakeaction."Ihavethisquietsenseof

crisis(危機),"hesaid.64Iusedtospendalotofenergyonthingslikeplanetrips,butIwantto

change.^^Regardlessoftheactor*splan,DowneyJr.*snetworthisabout$81million-morethan

enoughtostarttidyinguptheplanet.

TheAmazonMarsConference,whichstandsfor"Machinelearning,Automation,Robotics

andSpace”,hostedalotofspeakerswhogavelecturesonthebenefitsofartificialintelligence.In

additiontoannouncingthestartofhisorganization,DowneyJr.alsotalkedabouthowheandhis

wifeSusanwouldbethemanagingproducersofanewdocumentaryseriesonthewondersofAL

【語篇解讀】本文是一篇新聞報道。文章報道了好萊塢演員小羅伯特?唐尼的基金會

將使用納米技術(shù)和機器人來凈化地球。

21.DowneyJr.setupthefoundationinorderto.()

A.releasehisnewly-madefilmIronManofficially

B.devotehissparetimetoenvironmentalprotection

C.inspirehiscrazyfansnottodamagetheenvironment

D.raiseenoughmoneytomakefilmswithhightechnology

答案:B

解析:推理判斷題。根據(jù)第一段最后一句中的“hisnewfoundationwhichwoulduse

nanotechnology(納米技術(shù))androboticsasameansofcleaninguptheplanet”可知,唐尼的基金

會將會使用納米技術(shù)和機器人來凈化地球。因此唐尼成立這個基金會的目的是保護環(huán)境。故

選B。

22.Whatcanbeinferredfromthetext?()

A.DowneyJr.foundedhisorganizationwhilemakinghisfilm.

B.DowneyJr.joinedincleaninguptheplanettenyearsago.

C.DowneyJr.regrettednotleadingagreenerlifeinthepast.

D.DowneyJr.hostedaliveconferenceonAIontheInternet.

答案:C

解析:推理判斷題。根據(jù)第三段中“'Ihavethisquietsenseofcrisis(危機),'"hesaid.

“'Iusedtospendalotofenergyonthingslikeplanetrips,butIwanttochange.'"可知,唐

尼對環(huán)境有一種危機感。他之前經(jīng)常坐飛機,消耗了大量的能量,但他現(xiàn)在想要改變,說明

他對自己之前的對環(huán)境不友好的生活方式感到后悔。故選C。

23.WhichofthefollowingcanbestdescribeDowneyJr.inthetext?()

A.Environmentallyfriendly.

B.Generous.

C.Warm-hearted.

D.Popular.

答案:A

解析:推理判斷題。分析文章可知,第一、二段提到唐尼將與聯(lián)合國專家合作,使用納

米技術(shù)和機器人來凈化地球,第三段提到唐尼想要改變自己之前不注意環(huán)保的生活方式,由

此可知唐尼是一個很注重環(huán)保的人。environmentallyfriendly環(huán)保的;generous慷慨的;

warm-hearted熱心的;popular受歡迎的。故選A。

B

“Film"and"movie“oftenmeanthesamething.Eitherofthewordsyouusemayhelpothers

guesswhereyouliveorarefrom.First,letslookattheword"film”.Onedefinitionofitisthe

specialmaterialusedfortakingphotographs.Butyoucanalsoseeafilminatheatre.Usedthis

way,"film"and"movie“meanthesamething.

Andasaverb,“tofilm“meanstorecordsomethingwithavideocamera.Hereisanexample:

“Doyouwantmetofilmtheimportantmomentsoyoucanrememberit?”

Nowletsturnto“movie”.Theword-anoun-comesfromthephrase"movingpictures”.

Moviesandfilmsarerecordingsofmovingpicturesthattellastory.Herearesomeexample

sentenceswiththeword^umovie^^:uDoyouwanttogotothemoviestonight?"t4Ifyougoto

HollywoodinCalifornia,youmightseeamoviestar."IntheUnitedStates,itiscommontosay

“themovies^^whenyoutalkaboutgoingtoamovietheatre.

StephenFollowsisawriter,producerandfilmresearcherwholivesinEngland.Hewrote

thatpeoplewhoworkinthefilmindustryuse"film"morethan“movie”.However,hefound

peoplewholiveintheUSusuallysay"movie”,whilethoseinBritainuseboth.isstill

morepopularinEuropeandpartsofAfrica,but“movie“isbestinAmerica,aswellasinJapan

andIndia.SothatiswhyAmericanssay"Englishatthemovies^^ratherthanuEnglishatthe

films”!

【語篇解讀】本文是一篇說明文。文章從定義、詞性、用法和使用地區(qū)等幾個方面將

"film"和"movie”這兩個詞進行比較,說明它們的相同和不同之處。

24.What*sthesamemeaningofandatmovie^^?()

A.Thethingweseeinatheatre.

B.Theactors*performanceinafilm.

C.Thematerialusedformakingafilm.

D.Recordingsomethingwithavideocamera.

答案:A

解析:細節(jié)理解題。根據(jù)第一段中“Butyoucanalsoseeafilminatheatre.Usedthisway,

'filmland'movie,meanthesamething."可知,當(dāng)我們說“在電影院里看電影”的時候,

“film”和“movie”的意思是一樣的。故選A。

25.Whatisthethirdparagraphmainlyabout?()

A.Theuseoftheword"movie”.

B.Thedefinitionoftheword"film".

C.Thedifferencebetween"film"and"movie”.

D.Theplaceswherepeopleuse"film"and"movie”.

分案.A

解析:主旨大意題。根據(jù)第三段首句“Nowlet'sturnto'movie',”及整段內(nèi)容可知,

此段介紹“movie”這個詞的來歷,并舉了兩個使用“movie”的例子。因此這一段是介紹“movie”

這個詞的用法。故選A。

26.Inwhichplacedopeoplepreferusing"movie“tousing"film"accordingtothetext?

()

A.China.B.France.

C.America.D.England.

答案:C

解析:細節(jié)理解題。根據(jù)第四段中^peoplewholiveintheUSusuallysay'movie',

whilethoseinBritain...but’movie'isbestinAmerica”可知,住在美國的人通常說“movie”,

而英國人兩者都使用,但在美國使用“movie”最合適。故選C。

27.Whatcanbethebesttitleforthetext?()

A.EnglishattheMoviesorEnglishattheFilms?

B.JudgeaPerson'sIdentityjustbyEnglishWords

C.TheDifferencebetweenAmericanandBritishEnglish

D.Is"Movie"Olderthan"Film"intheWorld?

答案:A

解析:主旨大意題。文章從定義、詞性、用法和使用地區(qū)等幾個方面將“film”和“movie”

這兩個詞進行比較,說明了它們的相同和不同之處。故選A。

C

Rumors(謠言)一we'veallheardsomeandwe'veallspreadsome.Inmoretraditionaltimes

theyshookentirefamilies.Today,theytraveldifferentlybecausethewayweshareinformation

haschanged.

Thefactisthatrumorshavegreatpotentialtoupsetthings,whethersociallyorpersonally.

Wedon'tenjoybeingonthereceivingendofone,sincetheyusuallydon*thavegoodintentions.

Theyaresomewhatveiled(掩飾的)messages.

Normallyrumorsareoralmessages:wordsofmouth.Theparadox(悖論)isthatthereisno

evidencetosupportrumors,butthemorepeopleshareit,themoretheyseeitastrue.Tofinish

explainingrumors,wethinkthattheyfollowcertainveryclearlaws.Secrecy:Thesourceis

unknown.Thereisalsoaprovenphenomenonthathumanbeingsusuallyforgetthesourceofa

messagebeforetheyforgetitscontent.Certainty:Wehardlyquestionrumorssimplybecauseof

thementaleffortinvolved.Ontheotherhand,noonelikestodoubtapersonwhoconvincesus

thattheinformationtheyspreadistrue.Change:Itactslikeatree.Newrumorsbranchouttofill

inthegapsleftbythefirstrumor.

Anotherproperty(屬性)ofrumorsisthattheytendtobecomeviral.Eachreceiverisatthe

sametimeapotentialtransmitter(傳播者)oftheinformation.Thereceiveroftenaddshisown

opinion.Hismannerandtoneoftransmittingitalsochangeit.

Howcanweendrumors?Theanswerisassimpleasitisimpossible:preventingpeoplefrom

communicating.Amorerealisticresponseisequallydifficult,althoughlessthanthefirstone.Itis

thatweshouldbecriticaloftheinformationwereceive.Weshouldaskourselvesifthesourceis

reliable.Ask(ifpossible)thepersonwehearditfromwhetherhealsotruststheinformation.We

shouldalsothinkaboutiftherumorbenefitssomeone,andifthatsomeonestartedtherumor.

【語篇解讀】本文是一篇說明文。文章主要介紹了謠言的特點,分析了謠言存在的原

因,并提出了終止謠言的方法。

28.Whatcanwelearnaboutrumors?()

A.Wehaveallheardsomeandbelievedthem.

B.We*rehappytobethereceivingendofthem.

C.Theymayhavenegativeinfluenceonsociety.

D.Theyoftenhidegoodintentionsinthemessages.

答案:C

解析:推理判斷題。根據(jù)第二段第一句"Thefactisthatrumorshavegreatpotentialtoupset

things,whethersociallyorpersonally."可知,無論是在社會層面還是個人層面,謠言都有可能

攪亂事情。由此可知,謠言可能會對社會產(chǎn)生負面影響。故選C。

29.Howarerumorslikeatree?()

A.Rumorskeepchanging,justastreeschangetheircolors.

B.Rumorsaredeeplyrootedinreality,liketreerootsintheearth.

C.Newrumorshavegaps,likethespacebetweentreebranches.

D.Newrumorsgrowoutoftheoriginal,likebranchesoutofatrunk.

答案:D

解析:細節(jié)理解題。根據(jù)第三段中"Itactslikeatree.Newrumorsbranchouttofillinthe

gapsleftbythefirstrumor.”可知,謠言就像一棵樹,新的謠言產(chǎn)生來填補第一個謠言留下的

缺口。由此可知,新的謠言是從原來的謠言中產(chǎn)生的,就像樹干上的樹枝。故選D。

30.Whatdoestheunderlinedword“viral“inPara.4probablymean?()

A.Easilyspread.B.Acceptable.

C.Easilydefended.D.Beneficial.

答案:A

解析:詞義猜測題。根據(jù)第四段中畫線詞所在句后的^Eachreceiverisatthesametimea

potentialtransmitter(傳播者)oftheinformation.可知,每個接收者同時又是信息的潛在傳播

者。由此推知,畫線詞所在句“Anotherproperty(屬性)ofrumorsisthattheytendtobecome

viral.?意為“謠言的另一個屬性是它們往往會變得容易傳播故選A。

31.Whichofthefollowingmaytheauthoragree?()

A.Itiseasytopreventpeoplefromspreadingrumors.

B.Peopleareoftenactiveinjudgingtherumorscritically.

C.Weshouldthinkaboutthehiddenmessagesoftherumors.

D.Storiestoldbythevictorsareusuallymoreworthtrusting.

答案:C

解析:推理判斷題。根據(jù)最后一段中"Itisthatweshouldbecriticaloftheinformationwe

receive.Weshouldaskourselvesifthesourceisreliable.Ask(ifpossible)thepersonweheardit

fromwhetherhealsotruststheinformation."可知,我們應(yīng)該問問自己消息來源是否可靠,詢問

告訴我們消息的人,他是否也相信這些信息。由此可推知,我們應(yīng)該思考謠言背后隱藏的信

息。故選C。

D

It'sbeenabout20yearssinceGoodWillHuntinghitmovietheatersandmadeitswritersand

stars,BenAffleckandMattDamon,wellknown.GoodWillHuntingwontwoofthenineOscars

forwhichitwasnominated(提名).Itwasoneofthemostlucrative(獲利I多的)filmsof1997and

earnedabout$225,933,435worldwide.However,therearestillthingsaboutitsproductionthat

eventhebiggestGoodWillHuntingfansmightnotknow.

DamonsaidthathebeganwritingGoodWillHuntingforaplaywritingclasshewastakingat

HarvardUniversity.Afterthecourseended,heaskedhischildhoodfriendAfflecktohelphim

perfectthestory.Damonsaidthattheonlyscenethatsurvivedwastheoneinwhichhischaracter,

amathgenius,meetshispsychologist.Finally,CastleRockEntertainmentboughtthescript(居!1

本).

WillHuntingwasaphysicsgeniusatfirst.AtthesuggestionofHarvardprofessorandNobel

Prize-winningphysicistSheldonGlashow,Damon'scharacter,WillHunting,becameamath

geniusinstead.Glashow*sbrother-in-law,DanielKleitman,wentontoworkwithDamonand

Afflecktomakesurethatthedialoguewouldbebelievable."BeforeIsawthemovie,Iwasvery

worriedthatthemathscenesinthemoviewouldbefoolish.ButwhenIsawthemovie,Isaid,

'Theydidwell!’andIrememberbeingverypleased,“Kleitmansaid.

MelGibsoncouldhavedirectedit.DamontoldBoston,amonthlymagazine,thattheirfirst

choiceforthefilm'sdirectorwasKevinSmith,who'ddirectedChasingAmy.However,Damon

said,Smithrefusedbecausehedidn'tfeelhewasrightfortheproject.Hedid,however,tellhis

friendHarveyWeinsteintoreadthescript,andWeinstein'scompanyMiramaxendedupbuying

itfromCastleRockEntertainmentin1995.Thentheymetwithotherdirectors,includingMel

Gibson.MelGibsondirecteditforafewmonths.However,hegaveupatlast.SoGusVanSant

finallydirectedthefilm.

【語篇解讀】本文是一篇說明文。文章介紹了《心靈捕手》是一部勵志的電影,講述

了這部電影鮮為人知的幕后故事。

32.WhatcanweknowaboutGoodWillHunting^()

A.Itwasasuccessfulfilm.

B.ItwonnineOscarsinall.

C.Itstarredmanyfamousactors.

D.Itwasthemostlucrativefilmin1997.

答案:A

解析:推理判斷題。根據(jù)第一段的第二、三句可知,《心靈捕手》這部電影當(dāng)時非常成

功。

33.WhatcanweinferfromParagraph2?()

A.Thescriptbeganasaschooltask.

B.Damonwrotethescriptwithhisclassmate.

C.Thescriptwascriticizedbymanydirectors.

D.Damonwasdisappointedatthescriptatfirst.

答案:A

解析:推理判斷題。根據(jù)第二段中的“DamonsaidthathebeganwritingGoodWillHunting

foraplaywritingclasshewastakingatHarvardUniversity.“可知,此電影的劇本最初是學(xué)校布

置的作業(yè)。

34.Atfirst,DanielKleitmanwasworriedthat.()

A.themoviewouldbehugelyunpopular

B.thestorywouldbeboringforsomepeople

C.thedialoguewouldbehardtounderstand

D.themathscenesinthemoviewouldbefoolish

答案:D

解析:細節(jié)理解題。根據(jù)第三段中的"BeforeIsawthemovie,Iwasveryworriedthatthe

mathscenesinthemoviewouldbefoolish.”可知,DanielKleitman擔(dān)心電影中有關(guān)數(shù)學(xué)的場景

會很愚蠢。

35.Whatisthepassagemainlyabout?()

A.TheachievementsofGoodWillHunting.

B.SomeunknownfactsaboutGoodWillHunting.

C.ThebasicstoryofGoodWillHunting.

D.SomereviewsofGoodWillHunting.

答案:B

解析:主旨大意題。根據(jù)文章內(nèi)容可知,本文主要介紹了《心靈捕手》這部電影鮮為人

知的幕后故事。

第二節(jié)(共5小題;每小題2.5分,滿分12.5分)

根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的選項中選出能填入空白處的最佳選項,選項中有兩項為多余

選項。

Ahousewarmingpartyisaspecialpartytobeheldwhensomeonebuysormovesintoanew

apartmentorhouse.Thepersonwhoboughtthehouseormovedistheonewhothrowstheparty.

Thepartyisachanceforfriendsandfamilytocongratulatethepersononthenewhome.36()

Anditisagoodtimetofillthenewspacewithloveandhopefullypresents.

37()Somepeopleregisteralistofthingstheywantorneedfortheirnewhomeatalocal

storeorstores.Somecommonthingspeoplewillputonagiftregistryincludekitchentoolslike

knivesandthingslikecurtains.Evenifthereisn'taregistry,agoodhousewarminggiftis

somethingtodecoratethenewhousewith,likeapieceofartoraplant.

38()Thisisoftenappreciatedsinceatahousewarmingthereisn'talotoffoodserved.

Thereareusuallynoplannedactivitieslikegamesatahousewarmingparty.Thehostorhostessof

thepartywill,however,probablygivealltheguestsatouroftheirnewhome.Sometimes,because

ahousewarmingpartyhappensshortlyafterapersonmovesintotheirnewhome,peoplemaybe

askedtohelpunpackboxes.

39()

Housewarmingpartiesgettheirnamefromthefactthatalongtimeagopeoplewould

actuallybringfirewoodtoanewhomeasagift.40()Nowmosthomeshavecentralheating

anddon'tusefirestokeepwarm.

A.Thisisn*tusualthough.

B.Itistraditionaltobringagifttoahousewarmingparty.

C.Youcanalsobringfoodordrinkstosharewiththeotherguests.

D.Ifyou'reluckyenoughtoreceivegifts,keeptheminasafeplace.

E.Italsogivespeopleachancetoseewhatthenewhomelookslike.

F.Thebesthousewarmingpartiesencourageoldfriendstogettogether.

G.Thiswassothatthepersoncouldkeeptheirhomewarmforthewinter.

【語篇解讀】本文是一篇說明文。文章介紹了“溫鍋”這一習(xí)俗的意義、禮物的選擇、

活動內(nèi)容及由來等,引導(dǎo)學(xué)生關(guān)注人際交往禮儀,建立文化自信。

36.答案:E

解析:細節(jié)句。由空格前的“Thepartyisachancefor...”及空格后的"Anditisagoodtime

to...”可推斷該空格也應(yīng)該是講聚會的好處,故選E項“它也給人們一個去看看新房子的樣

子的機會”。

37.答案:B

解析:主旨句??崭裎挥诘诙尉涫?,結(jié)合本段內(nèi)容可知,空格處應(yīng)與聚會時所帶禮物

有關(guān),故選B項“帶禮物去喬遷聚會是傳統(tǒng)”。先提出應(yīng)該帶禮物,后面講述如何選禮物

等。

38.答案:C

解析:過渡句??崭窈蟮膖his是關(guān)鍵信息詞。由since后的內(nèi)容可知,在喬遷聚會時供

應(yīng)的食物不多,由此可判斷this是指帶食物去參加聚會,故選C項“你也可以帶食物或飲

料與其他客人分享”。

39.答案:A

解析:細節(jié)句??崭袂疤岬?,有時候,因為某人剛剛搬進新家就舉行喬遷聚會,所以參

加聚會的人有可能要幫忙拆包物品。能與此語意承接的只有A項“但這種情況并不常見”。

A項中的this指的是客人幫主人拆包物品。

40.答案:G

解析:細節(jié)句。上文說很久以前人們帶木柴去新家作為禮物,由此可判斷G項“這樣

主人就可以在冬天的時候使家里保持溫暖”與此語意吻合。即過去人們送木柴做禮物是為了

讓主人取暖過冬。

第三部分語言運用(共兩節(jié),滿分30分)

第一節(jié)(共15小題;每小題1分,滿分15分)

閱讀下面短文,從短文后各題所給的A、B、C和D四個選項中,選出可以填入空白處

的最佳選項。

Formostpeople,afamilymemberwouldbetheirinspiration.Asforme,41my

motherandfatherwerebothgreatinfluences,mygreatestinfluencecamefromatelevision

programGilmoreGirls.Nearlyeverydayafter42,Iwouldcomehome,43onthe

couch,andturnonthetelevision.

Uponhearingthethemesongandseeingthe44faces,Iwasovercomebyasenseof

45andtotalpeace.Alltheday'shardshipswould46.Iwouldforgetaboutany47

stress.Whenitwasaboutfiveo'clock,IwouldsitinfrontoftheTVtowatchanotherepisodeof

GilmoreGirls,ItwaswhatIhadto48inmyday,becauseIwashavingatoughdayandI

simplylovedtolaughattheirhumorousdialogues.Eachofthecharactershada(n)49

personality,unlikeanyoneIhadeverknown.ThemoreIwatchedGilmoreGirls,themoreIfound

myselfwantingtobea“RoryGilmore^^.

MuchofRory*ssuccesscamefromhermother.Intheprocessof50Harvardorany

college,Ihaverecentlydiscovereditisalongprocess.Mymotherhasalsoencouragedmeto

followmydreamsandtomakemyown51Iamaparticularlyhesitantperson,so

undertakingthistaskisnoteasyforme.In52anddevelopingintoherownperson,Rory

Gilmorediscoveredherdreamsandhowtoachievethem;thatwashowshe53me.

Althou

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論