




版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡(jiǎn)介
MarketingRevisionPartII
Chapter8Product,Services,andBrandingStrategies:BuildingCustomer
Value
1)Wedefineaasanythingthatcanbeofferedtoamarketforattention,
acquisition,use,orconsumptionandthatmightsatisfyawantorneed.
A)privatebrand
B)servicevariability
C)service
D)product
E)serviceencounter
Answer:D
Diff:1PageRef:224
AACSB:Communication
Skill:Concept
Objective:8-1
2)areaformofproductthatconsistsofactivities,benefits,orsatisfactions
offeredforsalethatareessentiallyintangibleanddonotresultintheownershipof
anything.
A)Lineextensions
B)Services
C)Brands
D)Consumerproducts
E)Supplements
Answer:B
Diff:1PageRef:224
AACSB:Communication
Skill:Concept
Objective:8-1
3)Aproductisakeyelementinthe.Atoneextreme,itmayconsistofpure
tangiblegoodsoiattheotherextreme,pureservices.
A)marketoffering
B)brandequity
C)brandextension
D)co-branding
E)valuechain
Answer:A
Diff:1PageRef:224
AACSB:Communication
Skill:Concept
Objective:8-1
4)Todifferentiatethemselves,manycompaniesaregoingbeyondproductsand
services,theyaredevelopinganddeliveringcustomer.
A)quality
B)experiences
C)brands
D)productlines
E)events
Answer:B
Diff:2PageRef:224
AACSB:Communication
Skill:Concept
Objective:8-1
5)Productplannersneedtoconsiderproductsandservicesonthreelevels.Eachlevel
addsmorecustomervalue.Themostbasiclevelisthe,whichaddressesthe
question,"Whatisthebuyerreallybuying?"
A)actualproduct
B)augmentedproduct
C)corecustomervalue
D)co-branding
E)exchange
Answer:C
Diff:2PageRef:225
AACSB:Communication
Skill:Concept
Objective:8-1
6)Developingaproductorserviceinvolvesdefiningthebenefitsthatitwilloffer.
Thesebenefitsarecommunicatedanddeliveredbysuchasquality,features,
andstyleanddesign.
A)privatebrands
B)productattributes
C)consumerproducts
D)productmixes
E)marketingtools
Answer:B
Diff:3PageRef:229
AACSB:Communication
Skill:Concept
Objective:8-2
7)isoneofthemarketer'smajorpositioningtoolsbecauseithasadirect
impactonproductorserviceperformance;itisthereforecloselylinkedtocustomer
valueandsatisfaction.
A)Packaging
B)Productquality
C)Totalqualitymanagement
D)Specialtyproductmarketing
E)Positioning
Answer:B
Diff:2PageRef:229
AACSB:Communication
Skill:Concept
Objective:8-2
8)isanapproachinwhichallthecompany'speopleareinvolvedin
constantlyimprovingtheproducts,services,andbusinessprocesses.
A)Productquality
B)Brandequity
C)Totalqualitymanagement
D)Specialtyproductmarketing
E)Positioning
Answer:C
Diff:2PageRef:230
Skill:Concept
Objective:8-2
9)Whatarethetwodimensionsofproductquality?
A)consistencyandlevel
B)performanceandresistance
C)designandinnovation
D)conformanceandstyle
E)featureanddesign
Answer:A
Diff:2PageRef:230
Skill:Concept
Objective:8-2
10)Whichofthefollowingtypesofqualityreferstofreedomfromdefectsand
consistencyindeliveringatargetedlevelofperformance?
A)privatebrand
B)product
C)totalqualitymanagement
D)conformance
E)adherence
Answer:D
Diff:2PageRef:230
Skill:Concept
Objective:8-2
11)Someanalystsseeasthemajorenduringassetofacompany,
outlastingthecompany'sspecificproductsandfacilities.
A)brands
B)convenienceproducts
C)specialtyproducts
D)unsoughtproducts
E)staples
Answer:A
Diff:1PageRef:235
AACSB:Communication
Skill:Concept
Objective:8-3
12)Akeyelementinacompany'srelationshipwithconsumers,a
representsconsumers'perceptionsandfeelingsaboutaproductanditsperformance.
A)productline
B)productexperience
C)brand
D)service
E)productattribute
Answer:C
Diff:2PageRef:236
AACSB:Communication
Skill:Concept
Objective:8-3
13)WhichofthefollowingisNOToneofthefourconsumerperceptiondimensions
usedbyadagencyYoung&Rubicamtomeasurebrandstrength?
A)branddifferentiation
B)brandknowledge
C)brandvaluation
D)brandesteem
E)brandrelevance
Answer:C
Diff:3PageRef:236
AACSB:Communication
Skill:Concept
Objective:8-3
14)Thetotalfinancialvalueofabrandisestimatedthroughtheprocessofbrand
A)differentiation
B)valuation
C)extensions
D)positioning
E)equity
Answer:B
Diff:2PageRef:236
AACSB:Communication
Skill:Concept
Objective:8-3
15)Thefundamentalassetunderlyingbrandequityis—thevalueofthe
customerrelationshipsthatthebrandcreates.Apowerfulbrandisimportant,butwhat
itreallyrepresentsisasetofloyalconsumers.
A)thecustomermix
B)customerequity
C)lineequity
D)servicevariability
E)theserviceencounter
Answer:B
Diff:3PageRef:238
AACSB:Communication
Skill:Concept
Objective:8-3
16)meansthatservicescannotbeseparatedfromtheirproviders,whether
theprovidersarepeopleormachines.
A)Serviceintangibility
B)Serviceinseparability
C)Servicevariability
D)Serviceperishability
E)Serviceheterogeneity
Answer:B
Diff:1PageRef:245
Skill:Concept
Objective:8-4
17)WhichofthefollowingisNOToneofthelinksintheservice-profitchain,linking
servicefirmprofitswithemployeeandcustomersatisfaction?
A)internalservicequality
B)evidencemanagement
C)satisfiedandproductiveserviceemployees
D)satisfiedandloyalcustomers
E)healthyserviceprofitsandgrowth
Answer:B
Diff:3PageRef:246
Skill:Concept
Objective:8-4
18)Through,theservicefirmtrainsandmotivatesitscustomer-contact
employeesandsupportingservicepeopletoworkasateamtoprovidecustomer
satisfaction.
A)serviceinseparability
B)serviceintangibility
C)servicevariability
D)internalmarketing
E)externalmarketing
Answer:D
Diff:2PageRef:247
Skill:Concept
Objective:8-4
19)Becauseservicequalitydependsonthequalityofbuyer-sellerinteractionduring
theserviceencounter,servicemarketersusetotrainemployeesintheartof
interactingwithcustomerstosatisfytheirneeds.
A)interactivemarketing
B)servicedifferentiation
C)serviceproductivity
D)internalmarketing
E)externalmarketing
Answer:A
Diff:2PageRef:247
Skill:Concept
Objective:8-4
20)Allofthefollowingaremethodsfordevelopingadifferentiatedserviceoffer,
delivery,orimageEXCEPT.
A)offeringinnovativefeatures
B)increasingthequantityofservicebygivingupsomequality
C)havingmorereliablecustomer-contactpeople
D)developingsymbolsandbranding
E)designingasuperiordeliveryprocess
Answer:B
Diff:2PageRef:248
Skill:Concept
Objective:8-4
21)Aserviceisanythingthatcanbeofferedtoamarketforattention,acquisition,use,
orconsumptionandthatmightsatisfyawantorneed.
Answer:FALSE
Diff:1PageRef:224
Skill:Concept
Objective:8-1
22)Sonyoffersconsumersmorethanjustcamcorders;itprovidesconsumerswitha
completesolutiontotheirpicture-takingproblems.Thisofferingiscalledan
augmentedproduct.
Answer:TRUE
Diff:3PageRef:225
AACSB:ReflectiveThinking
Skill:Application
Objective:8-1
23)Unsoughtproductsareproductsthatthecustomerusuallybuysfrequently,
immediately,andwithaminimumofcomparisonandbuyingeffort.
Answer:FALSE
Diff:1PageRef:226
Skill:Concept
Objective:8-1
24)Shoppingproductsarelessfrequentlypurchasedconsumerproductsandservices
thatcustomerscomparecarefullyonsuitability,quality,price,andstyle.
Answer:TRUE
Diff:2PageRef:226
Skill:Concept
Objective:8-1
25)Styleisalargerconceptthandesign.Designdescribestheappearanceofa
product.
Answer:FALSE
Diff:3PageRef:230
Skill:Concept
Objective:8-2
26)Blandingcanaddconsumervaluetoaproduct.
Answer:TRUE
Diff:2PageRef:231
AACSB:Communication
Skill:Concept
Objective:8-2
27)Becausesomanypurchasedecisionsaremadeinstores,aproduct'spackaging
maybeaseller'slastandbestchancetoinfluenceconsumers.
Answer:TRUE
Diff:2PageRef:232
AACSB:Communication
Skill:Concept
Objective:8-2
28)Productsupportservicesidentifytheproductorbrand,describeseveralthings
abouttheproduct,andpromotetheproductthroughattractivegraphics.
Answer:FALSE
Diff:2PageRef:233
AACSB:Communication
Skill:Concept
Objective:8-2
29)Quakerproducesavarietyofcereals.Thisvarietyiscalleditsproductline.
Answer:TRUE
Diff:2PageRef:234
AACSB:ReflectiveThinking
Skill:Application
Objective:8-2
30)Cannibalizationandcustomerconfusionaboutproductdifferentiationarctwo
potentialresultsiflinefillingisoverdone.
Answer:TRUE
Diff:3PageRef:234
Skill:Concept
Objective:8-2
Chapter9New-ProductDevelopmentandProductLife-CycleStrategies
1)Whatarethetwowaysthatacompanycanobtainnewproducts?
A)lineextensionandbrandmanagement
B)internaldevelopmentandbrandmanagement
C)new-productdevelopmentandacquisition
D)servicedevelopmentandproductextension
E)marketmixmodificationandresearchanddevelopment
Answer:C
Diff:2PageRef:258
Skill:Concept
Objective:9-1
2)Productimprovements,productmodifications,andoriginalproductscanallbe
classifiedas.
A)pioneerproducts
B)newproducts
C)productconcepts
D)productideas
E)testproducts
Answer:B
Diff:1PageRef:258
Skill:Concept
Objective:9-1
3)WhichofthefollowingisNOTapotentialreasonforanewproducttofail?
A)anunderestimatedmarketsize
B)apoorlydesignedproduct
C)anincorrectlypositionedproduct
D)higherthananticipatedcostsofproductdevelopment
E)ineffectiveadvertising
Answer:A
Diff:2PageRef:258
Skill:Concept
Objective:9-1
4)WhichofthefollowingisNOTachallengepresentedbytheproductlifecyclethat
afirmmustface?
A)Allproductseventuallydecline.
B)Changingtastes,technologies,andcompetitionaffectthemarketingoftheproduct
asitpassesthroughlifecyclestages.
C)Afirmmustbegoodatdevelopingnewproductsioreplaceagingones.
D)Afirmmustbegoodatadaptingitsmarketingstrategics.
E)Itisdifficulttoplotthestagesasaproductgoesthroughthem.
Answer:E
Diff:2PageRef:258
Skill:Concept
Objective:9-1
5)Thecreationofasuccessfulnewproductdependsonacompany'sunderstandingof
itsanditsabilitytodelivertocustomers.
A)competitors,distributors,andemployees;newstyles
B)customers,brands,products;productimages
C)customers,competitors,andmarkets;superiorvalue
D)product,marketingmix,andmarketingstrategy;functionalfeatures
E)productlifecycle,legalresponsibilities,andsocialresponsibilities;innovations
Answer:C
Diff:2PageRef:259
Skill:Concept
Objective:9-2
6)Aisthewayconsumersperceiveanactualorpotentialproduct.
A)productidea
B)productconcept
C)productimage
D)testmarket
E)concepttest
Answer:C
Diff:1PageRef:262
AACSB:Communication
Skill:Concept
Objective:9-2
7)Anattractiveideamustbedevelopedintoa.
A)productidea
B)productconcept
C)productimage
D)testmarket
E)productstrategy
Answer:B
Diff:2PageRef:262
Skill:Concept
Objective:9-2
8)callsfortestingnew-productconceptsv/ithgroupsoftargetconsumers.
A)Conceptdevelopment
B)Concepttesting
C)Ideageneration
D)Ideascreening
E)Testmarketing
Answer:B
Diff:1PageRef:263
Skill:Concept
Objective:9-2
9)Intheconcepttestingstageofnew-productdevelopment,aproductconceptin
formispresentedtogroupsoftargetconsumers.
A)physicalorsymbolic
B)prototype
C)final
D)market-tested
E)commercial
Answer:A
Diff:2PageRef:263
Skill:Concept
Objective:9-2
10)Withwhatgroupsdofirmsconductconcepttestingfornewproducts?
A)suppliers
B)employees
C)targetcustomers
D)manufacturers
E)competitors
Answer:C
Diff:3PageRef:263
Skill:Concept
Objective:9-2
11)Followingthedecisionto"time"theintroductionofthenewproduct,acompany
mustdecidetolaunchthenewproduct.
A)where
B)how
C)towhatdegree
D)why
E)alloftheabove
Answer:A
Diff:2PageRef:268
Skill:Concept
Objective:9-2
12)Whichofthefollowingisnecessaryforsuccessfulnew-productdevelopment?
A)aholisticandsequentialproductdevelopmentapproach
B)acustomer-centered,team-based,systematicapproach
C)ateam-based,innovation-managementapproach
D)amarketpioneermindsetandaholisticapproach
E)aninnovationmanagementsystemandsequentialproductdevelopment
Answer:B
Diff:3PageRef:268
Skill:Concept
Objective:9-2
13)Whichstageofthenew-productdevelopmentprocessfocusesonfindingnew
waystosolvecustomerproblemsandcreatemorecustomer-satisfyingexperiences?
A)concepttesting
B)new-productdevelopment
C)customer-centerednew-productdevelopment
D)sequentialproductdevelopment
E)team-basednew-productdevelopment
Answer:C
Diff:1PageRef:269
Skill:Concept
Objective:9-2
14)isanew-productdevelopmentapproachinwhichonecompany
departmentworkstocompleteitsstageoftheprocessbeforepassingthenewproduct
alongtothenextdepartmentandstage.
A)Team-basedproductdevelopment
B)Simultaneousproductdevelopment
C)Sequentialproductdevelopment
D)Productlife-cycleanalysis
E)Micromarketing
Answer:C
Diff:2PageRef:269
Skill:Concept
Objective:9-2
15)Inordertogettheirnewproductstomarketmorequickly,manycompaniesare
adoptingafaster,team-orientedapproachcalled.
A)simulatednew-productdevelopment
B)sequentialproductdevelopment
C)team-basednew-productdevelopment
D)phased-innew-productdevelopment
E)marketdevelopment
Answer:C
Diff:1PageRef:270
Skill:Concept
Objective:9-2
16)Whichstageofthetypicalconsumerproductlifecycleisoutoforderbelow?
A)productdevelopment
B)introduction
C)maturity
D)growth
E)decline
Answer:C
Diff:2PageRef:273
Skill:Concept
Objective:9-3
17)WhichofthefollowingCANNOTbedescribedusingthePLCconcept?
A)productclass
B)productform
C)productimage
D)brand
E)styles
Answer:C
Diff:3PageRef:273
Skill:Concept
Objective:9-3
18)Allofthefollowingareaccuratedescriptionsofastyleproduct,EXCEPTwhich
one?
A)Styleproductsappearinhome,clothing,andart.
B)Onceastyleisinvented,itmaylastforgenerations.
C)Astylehasacycleshowingseveralperiodsofrenewedinterest.
D)Styleslastonlyashorttimeandtendtoattractonlyalimitedfollowing.
E)Stylesarcbasicanddistinctivemodesofexpression.
Answer:D
Diff:2PageRef:274
Skill:Concept
Objective:9-3
19)ThePLCconceptcanbeappliedbymarketersasausefulframeworkfor
describinghow.
A)toforecastproductperformance
B)todevelopmarketingstrategies
C)productsandmarketswork
D)concepttestingisconducted
E)productideasaredeveloped
Answer:C
Diff:3PageRef:274
Skill:Concept
Objective:9-3
20)UsingthePLCconcepttodevelopmarketingstrategycanbedifficultbecause
strategyisbothaanda(n)oftheproduct'slifecycle.
A)mirrorimage;cause
B)cause;result
C)result;mirrorimage
D)beginning;end
E)purpose;effect
Answer:B
Diff:3PageRef:274
Skill:Concept
Objective:9-3
21)Manufacturersmustcomplywithspecificlawsregarding.
A)pricestructures
B)productqualityandsafety
C)productplacement
D)distributionchannels
E)productlifecycles
Answer:B
Diff:1PageRef:280
AACSB:EthicalReasoning
Skill:Concept
Objective:9-4
22)Becauseof,acompanycannotmakeitsproductillegallysimilartoa
competitor'salreadyestablishedproduct.
A)anti-monopolylaws
B)patentlaws
C)theConsumerProductSafetyAct
D)productwarranties
E)productliability
Answer:B
Diff:1PageRef:280
AACSB:EthicalReasoning
Skill:Concept
Objective:9-4
23)Whichofthefollowingbestdescribestheroleofaproductsteward?
A)toprotectconsumersfromharm
B)toevaluatenew-productideasagainstasetofgeneralcriteria
C)todevelopanew-productconceptintoaphysicalproduct
D)toprotectthecompanyfromliabilitybyidentifyingandsolvingpotentialproduct
problems
E)AandD
Answer:E
Diff:3PageRef:280
AACSB:EthicalReasoning
Skill:Concept
Objective:9-4
24)Theadvantagesofstandardizinganinternationalproductincludeallofthe
followingEXCEPT.
A)thedevelopmentofaconsistentimage
B)lowerproductdesigncosts
C)theadaptationofproductstodifferentmarkets
D)decreasedmanufacturingcosts
E)lowermarketingcosts
Answer:C
Diff:2PageRef:281
Skill:Concept
Objective:9-4
25)Becausenames,labels,andcolorsmaynoteasilytranslatefromonecountryto
another,internationalmarketersmustcarefullyassess.
A)productstandardization
B)marketrollout
C)theproductlifecycle
D)packaging
E)styles
Answer:D
Diff:2PageRef:281
AACSB:MulticulturalandDiversity
Skill:Concept
Objective:9-4
26)BlairHousewareswantstoaddnewlinesofproductstoits46-storechain.
Managersarecorrectinbelievingthatthepurposeofideagenerationistocreateafew
ideas,andthepurposeofsucceedingstagesistoincreasethatnumber.
Answer:FALSE
Diff:2PageRef:262
AACSB:AnalyticSkills
Skill:Application
Objective:9-2
27)Aproductideaisanideaforapossibleproductacompanycanofferthemarket,
whileaproductconceptisadetailedversionoftheideastatedinmeaningful
consumerterms.
Answer:TRUE
Diff:3PageRef:262
Skill:Concept
Objective:9-2
28)Concepttestingworksbestwithpeoplewhoarefamiliarwiththenewideaand
thenewproduct'spurpose.Thisgenerallyincludestopmanagement,thesalesforce,
andresearchanddevelopment.
Answer:FALSE
Diff:3PageRef:263
Skill:Concept
Objective:9-2
29)GrccnTrccLawnandGardenProductsisengagedinmarketingstrategy
development.Managementshouldfirstcreateastatementoutliningtheproduct's
plannedprice,distribution,andmarketingbudgetforthefirstyear.
Answer:FALSE
Diff:3PageRef:263
AACSB:AnalyticSkills
Skill:Application
Objective:9-2
30)GreenTreeLawnandGardenProductsisengagedinareviewofthesales,costs,
andprofitprojectionsforsomenewproductstofindoutwhethertheysatisfythe
company'sobjectives.Thisactivityiscalledbusinessproductdevelopment.
Answer:FALSE
Diff:2PageRef:264
AACSB:ReflectiveThinking
Skill:Application
Objective:9-2
Chapter1()PricingProducts:UnderstandingandCapturingCustomerValue
1)istheamountofmoneychargedforaproductorservice.
A)Experiencecurve
B)Demandcurve
C)Price
D)Wage
E)Salary
Answer:C
Diff:1PageRef:290
Skill:Concept
Objective:10-1
2)Priceistheonlyelementinthemarketingmixthatproduces.
A)revenue
B)variablecosts
C)expenses
D)outfixedcosts
E)stability
Answer:A
Diff:1PageRef:290
Skill:Concept
Objective:10-1
3)Ifasellerchargesthanthebuyer'sperceivedvalue,thecompany'ssales
will.
A)more;benefit
B)more;suffer
C)less;increase
D)less;suffer
E)noneoftheabove
Answer:B
Diff:2PageRef:292
Skill:Concept
Objective:10-2
4)Somecompanieshaveadoptedastrategy,offeringjusttheright
combinationofqualityandgoodserviceatafairprice.
A)value-basedpricing
B)good-valuepricing
C)cost-pluspricing
D)low-priceimage
E)noneoftheabove
Answer:B
Diff:1PageRef:293
Skill:Concept
Objective:10-2
5)Wal-Martisfamousforusingwhatimportanttypeofvaluepricing?
A)competition-basedpricing
B)everydaylowpricing
C)cost-pluspricing
D)break-evenpricing
E)penetrationpricing
Answer:B
Diff:2PageRef:293
Skill:Concept
Objective:10-2
6)involveschargingaconstant,everydaylowpricewithfeworno
temporarypricediscounts.
A)High-lowpricing
B)Targetpricing
C)Cost-pluspricing
D)EDLP
E)Penetrationpricing
Answer:D
Diff:2PageRef:293
Skill:Concept
Objective:10-2
7)arethesumoftheandforanygivenlevelof
production.
A)Fixedcosts;variable:totalcosts
B)Fixedcosts;total;variablecosts
C)Variablecosts;fixed:totalcosts
D)Totalcosts;fixed;variablecosts
E)Break-evencosts;fixed;totalcosts
Answer:D
Diff:2PageRef:296
Skill:Concept
Objective:10-3
8)SRACistheacronymforwhichconceptrelatedtocostsatdifferentlevelsof
production?
A)strategicreasoningandcosts
B)short-runaccountingcosts
C)short-runaveragecost
D)strategicrightsandcompany
E)strategicrevenuesandcosts
Answer:C
Diff:2PageRef:296
Skill:Concept
Objective:10-3
9)Asproductionworkersbecomebetterorganizedandmorefamiliarwithequipment,
theaveragecostperunitdecreases.Thisiscalledthe.
A)demandcurve
B)experiencecurve
C)short-runaveragecostcurve
D)long-runaveragecostcurve
E)marginalutility
Answer:B
Diff:1PageRef:296
Skill:Concept
Objective:10-3
10)Withahighervolumeofproduct,mostcompaniescanexpectto.
A)gaineconomiesofscale
B)becomelessefficient
C)seeaveragecostsincrease
D)haveastraight,horizontallearningcurve
E)findcompetitorsusingtheexperiencecurvestrategically
An*we亡A
Diff:2PageRef:296
Skill:Concept
Objective:10-3
11)Thebreak-evenvolumeisthepointatwhich.
A)thetotalrevenueandtotalcostslinesintersect
B)demandequalssupply
C)theproductionofonemoreunitwillnotincreaseprofit
D)thecompanycanpayallofitslong-termdebt
E)afirm'sprofitgoalisreached
Answer:A
Diff:3PageRef:298
Skill:Concept
Objective:10-3
12)pricingworksonlyifthatpriceactuallybringsintheexpectedlevelof
sales.
A)Elasticity
B)Markup
C)Variable
D)Inelasticity
E)Targetprofit
Answer:E
Diff:3PageRef:298
Skill:Concept
Objective:10-3
13)Whichofthefollowingstatementsaboutbreak-evenanalysisistrue?
A)Itisusedtodeterminehowmuchproductionexperienceacompanymusthaveto
achievedesiredefficiencies.
B)Itisatechniqueusedtocalculatefixedcosts.
C)Itdeterminestheamountofretainedearningsacompanywillhaveduringan
accountingperiod.
D)Itisatechniquemarketersusetoexaminetherelationshipbetweensupplyand
demand.
E)Itiscalculatedusingvariablecosts,theunitprice,andfixedcosts.
Answer:E
Diff:3PageRef:298
Skill:Concept
Objective:10-3
14)Asamanufacturerincreasesprice,thedrops.
A)target
B)break-evenvolume
C)cost-pluspricing
D)totalcost
E)sales
Answer:B
Diff:3PageRef:299
Skill:Concept
Objective:10-3
15)Whichofthefollowingisanexternalfactorthataffectspricingdecisions?
A)thesalariesofproductionmanagement
B)competition
C)thesalariesoffinancemanagement
D)fundsexpensedtocleanproductionequipment
E)A,B,andC
Answer:B
Diff:1PageRef:299
Skill:Concept
Objective:10-4
16)thatinfluencepricingdecisionsincludethenatureofthemarketand
demandandcompetitors'prices.
A)Internalfactors
B)Elasticityfactors
C)Externalfactors
D)Targetfactors
E)Domesticfactors
Answer:C
Diff:2PageRef:299
Skill:Concept
Objective:10-4
17)CompaniesmaysetpriceslowforwhichofthefollowingreasonsEXCEPT
A)topreventcompetitionfromenteringthemarket
B)tostabilizethemarket
C)tocreateexcitementforaproduct
D)toprepareforaneasyexitfromamarket
E)tomatchacompetitor
Answer:D
Diff:2PageRef:299
Skill:Concept
Objective:10-4
18)Inordertoformaconsistentandeffectiveintegratedmarketingprogram,price
decisionsshouldbecoordinatedwitheachofthefollowingEXCEPT.
A)productdesign
B)distribution
C)competitors'prices
D)promotiondecisions
E)marketingobjectives
Answer:C
Diff:2PageRef:299
Skill:Concept
Objective:10-4
19)Withtargetcosting,marketerswillfirstandthen
A)buildthemarketingmix;identifythetargetmarket
B)identifythetargetmarket;buildthemarketingmix
C)designtheproduct;determineitscost
D)useskimmingpricing;penetratingpricing
E)determineasellingprice;targetcoststoensurethatthepriceismet
Answer:E
Diff:2PageRef:300
Skill:Concept
Objective:10-4
20)Pricesettingisusuallydeterminedbyinsmallcompanies.
A)topmanagement
B)marketingdepartments
C)salesdepartments
D)divisionalmanagers
E)cross-functionalteams
Answer:A
Diff:2PageRef:300
Skill:Concept
Objective:10-4
21)Pricesettingisusuallydeterminedbyinlargecompanies.
A)topmanagement
B)divisionalmanagers
C)productlinemanagers
D)pricingdepartments
E)bothBandC
Answer:E
Diff:2PageRef:300
Skill:Concept
Objective:10-4
22)EDLPisverysimilartohigh-lowpricing.
Answer:TRUE
Diff:2PageRef:293
Skill:Concept
Objective:10-2
23)Overheadcostisanothertermforfixedcost.
Answer:TRUE
Diff:1PageRef:295
Skill:Concept
Objective:10-3
24)Cost-basedpricingreliesonconsumerperceptionofvaluetodrivepricing.
Answer:FALSE
Diff:2PageRef:295
Skill:Concept
Objective:10-3
25)Averageunitcostincreaseswithaccumulatedproductionexperience.
Answer:FALSE
Diff:1PageRef:296
Skill:Concept
Objective:10-3
26)Anupward-slopingexperiencecurveisbeneficialforacompany.
Answer:FALSE
Diff:3PageRef:297
Skill:Concept
Objective:10-3
27)Thesimplestpricingmethodiscost-pluspricing,whichinvolvesaddinga
standardmarkuptothecostoftheproduct.
Answer:TRUE
Diff:2PageRef:297
Skill:Concept
Objective:10-3
28)Markuppricingispopularbecausepricestendtobesimilarandpricecompetition
isthusminimized.
Answer:TRUE
Diff:2PageRef:298
Skill:Concept
Objective:10-3
29)Targetprofitpricingisusedwhenafirmtriestodeterminethepriceatwhichit
willbreakevenormaketheprofititisseeking.
Answer:TRUE
Diff:3PageRef:298
Skill:Concept
Objective:10-3
30)Abrcak-cvcnchartshowsthetotalcostandtotalrevenueexpectedatvarious
salesvolumelevels.
Answer:TRUE
Diff:2PageRef:298
Skill:Concept
Objective:10-3
Chapter11PricingStrategies
1)Acompanysetsnotasingleprice,butratherathatcoversdifferentitems
initslinethatchangeovertimeasproductsmovethroughtheirlifecycles.
A)pricingby-product
B)pricingstructure
C)pricingloop
D)pricingcycle
E)pricingbundle
Answer:B
Diff:1PageRef:311
Skill:Concept
Objective:11-1
2)Companiesfacingthechal
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2025年面向社會(huì)公開招聘政府專職消防員、為遂寧市消防救援支隊(duì)代招政府專職消防員的(99人)考前自測(cè)高頻考點(diǎn)模擬試題附答案詳解(完整版)
- 2025年福州產(chǎn)發(fā)園區(qū)運(yùn)營(yíng)管理有限公司招聘3人模擬試卷及答案詳解參考
- 2025金華浦江縣國(guó)控集團(tuán)選聘1名市場(chǎng)化人員模擬試卷及參考答案詳解一套
- 2025江蘇蘇州凌曄進(jìn)出口有限公司招聘7人考前自測(cè)高頻考點(diǎn)模擬試題及答案詳解(新)
- 2025年福建省莆田市度尾鎮(zhèn)向社會(huì)招聘1人考前自測(cè)高頻考點(diǎn)模擬試題及答案詳解(有一套)
- 2025年保潔操作規(guī)程試題及答案
- 2025江蘇蘇州市能源發(fā)展集團(tuán)有限公司專業(yè)化青年人才定崗特選人員考前自測(cè)高頻考點(diǎn)模擬試題及答案詳解(有一套)
- 會(huì)議咨詢方案范文大全集
- 買菜活動(dòng)策劃方案
- 五年級(jí)勞動(dòng)節(jié)活動(dòng)策劃方案
- 2025年公共基礎(chǔ)知識(shí)考試題庫(kù)(附答案)
- 俄語(yǔ)口語(yǔ)入門智慧樹知到課后章節(jié)答案2023年下山東交通學(xué)院
- 兄弟之間宅基地互換協(xié)議書
- 中學(xué)教職工參加升旗儀式的規(guī)范要求
- INVOICE商業(yè)發(fā)票樣本格式
- 房地產(chǎn)企業(yè)成本管理(課件)
- 文體與翻譯公文文體科技文體
- GB/T 15820-1995聚乙烯壓力管材與管件連接的耐拉拔試驗(yàn)
- 部編人教版九年級(jí)語(yǔ)文上冊(cè)第14課《故鄉(xiāng)》課件
- 詩(shī)歌《舟夜書所見》課件
- DBJ51T 196-2022 四川省智慧工地建設(shè)技術(shù)標(biāo)準(zhǔn)
評(píng)論
0/150
提交評(píng)論