2025年外研版高中英語必修第二冊單元檢測卷(一) Unit 1 Food for thought_第1頁
2025年外研版高中英語必修第二冊單元檢測卷(一) Unit 1 Food for thought_第2頁
2025年外研版高中英語必修第二冊單元檢測卷(一) Unit 1 Food for thought_第3頁
2025年外研版高中英語必修第二冊單元檢測卷(一) Unit 1 Food for thought_第4頁
2025年外研版高中英語必修第二冊單元檢測卷(一) Unit 1 Food for thought_第5頁
已閱讀5頁,還剩21頁未讀, 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)

文檔簡介

單元檢測卷(一)Unit1Foodforthought

(滿分:150分)

授課提示:對應(yīng)單元檢測卷1頁

第一部分聽力(共兩節(jié),滿分30分)

第一節(jié)(共5小題;每小題1.5分,滿分7.5分)

聽下面5段對話。每段對話后有一個小題,從題中所給的A、B、C三個選項中選出最

佳選項。聽完每段對話后,你都有10秒鐘的時間來回答有關(guān)小題和閱讀下一小題。每段對

話僅讀一遍。

1.HowdoesMandywanttogotothecinema?()

A.Onfoot.B.Bybus.C.Bytaxi.

答案:C

2.Whogotthedriveroutofthecarfinally?()

A.Somefirefighters.

B.Somedoctors.

C.Somepolicemen.

答案:A

3.WhattimewillthetrainarriveinShanghai?()

A.At6:00pm.B.At7:00pm.C.At8:00pm.

答案:C

4.Whatdoweknowaboutthecat?()

A.Itmaybesick.

B.It*sinthepethospital.

C.Itatesomefish.

答案:A

5.Whatdoestheboyoftendonow?()

A.Playsbasketball.

B.Playsbadminton.

C.Playsfootball.

答案:B

第二節(jié)(共15小題;每小題1.5分,滿分22.5分)

聽下面5段對話或獨白。每段對話或獨白后有幾個小題,從題中所給的A、B、C三個

選項中選出最佳選項。聽每段對話或獨白前,你將有時間閱讀各個小題,每小題5秒鐘;聽

完后,各小題將給出5秒鐘的作答時間。每段對話或獨白讀兩遍。

聽第6段材料,回答第6、7題。

6.Whatisthewomangoingtodo?()

A.Buyabook.B.Repairhershoes.C.Postaletter.

答案:B

7.Whereisthestore?()

A.Nexttothesupermarket.

B.Infrontofthepostoffice.

C.Nearthebookshop.

答案:A

聽第7段材料,回答第8、9題。

8.Whatdoesthewomanthinkofthecarrots?()

A.Delicious.B.Sweet.

C.Awful.

答案:A

9.WhatdoesthewomansuggestRoberteat?()

A.Somechocolate.B.Somevegetables.

C.Somedesserts.

答案:B

聽第8段材料,回答第10至12題。

10.Howdoesthemanfeelnow?()

A.Proud.B.Surprised.

C.Disappointed.

答案:A

11.Howdidthemanlearndancing?()

A.Bylearninghimself.

B.Bytakingcourses.

C.Bywatchingvideos.

答案:B

12.Whydidthemanlearntoplaythepiano?()

A.Tomakehimselfrelaxed.

B?Tosupporthisskill.

C.Tomakehisparentshappy.

答案:B

聽第9段材料,回答第13至16題。

13.HowoldisStephanienow?()

A.37.B.27.

C.24.

答案:A

14.WhendostudentshavenoclassesinFrance?()

A.OnFriday.

B.OnWednesday.

C.OnMonday.

答案:B

15.HowlongdoFrenchstudentsstayatschooleveryday?()

A.Forsixhoursandahalf.

B.Forsevenhours.

C.Forsevenhoursandahalf.

答案:C

16.WhatdostudentsdoafterclassinFrance?()

A.Dosomecleaning.

B.Dolotsofhomework.

C.Dosomethingcreative.

答案:c

聽第10段材料,回答第17至20題。

17.Whichnameofachildisthesameashisfather'sinSpain?()

A.Thefirstsurname.

B.Thesecondsurname.

C.Thegivenname.

答案:A

18.WhochoosenamesforchildreninNigeria?()

A.Theirparents.

B.Theirgrandparents.

C.Theirbrothers.

答案:B

19.WhendoesachildhavehisorhernameinNigeria?()

A.Whenheorsheisbom.

B.Whenheorsheiseightdaysold.

C.Whenheorsheiseightweeksold.

答案:B

20.WhatdoesBaharmean?()

A.Spring.B.Rain.

C.Storm.

答案:A

聽力材料

(Text1)

M:Comeon,Mandy.Itisjust20minutes*walktothecinema.

W:Givemeabreak!Mylegsarekillingme.Lefsjustcallataxi.

(Text2)

M:Howterribletheaccidentis!Somedoctorstriedtohelpthedrivergetoutofthecar,but

theyfailed.

W:Yes.Atlast,thefirefightersgothimoutofthecar.

(Text3)

W:Byseveno'clockthisafternoonweshallhavegottoShanghaiifthetrainkeepsgood

time.

M:Oh,thistrainarrivesinShanghaionehourlateeverytime.

(Text4)

M:Whafswrongwiththecat?Itatenothingthismorning,evenitsfavouritefish.

W:Ithinkitissick.Maybeyoushouldtakeittothepethospital.

(Text5)

W:Whatsportsdoyoulike?

M:Well,Ireallyenjoybasketballandfootball.

W:Doyouoftenplaythem?

M:Iusedtoplaybasketballeveryweekend,butnowIonlyplaybadmintonwhenIamfree.

(Text6)

W:Excuseme,sir.PmwonderingifyoucouldtellmeaplacewhereIcanrepairmyshoes.

M:Um...ThereisoneonFifthStreet.

W:Thankyou,buthowfarisitfromthebookshop?

M:Notveryfarandnotdifficulttofind.Justkeepwalkingandaftertwoblocks,you'llseea

supermarketonyourleft.Thestoreisbetweenthesupermarketandthepostoffice.

W:Oh,thankyouverymuch.

M:Youarewelcome.

(Text7)

M:Thecarrotstasteawfulandsalty.Howdoyoulikethem?

W:Ilikethemverymuch.Theytastegood.

M:Well,youcanhaveallmycarrots.Isawyougetsomechocolatecakes.Iamdonewiththe

maincourse.It*stimeforsomedesserts.

W:Oh,youwantmychocolatecakes?

M:Yes.AndIhavehadenoughcarrots.

W:Robert,carrotscontainmuchvitaminC.Besides,youneedvegetables.Youllendupfatif

youdon'twatchyourdiet.

M:Actually,Idon*tmindcarrots.Butyouknow,Iwasbomwithasweettooth.

(Text8)

W:Congratulations,Simon!Itwasquiteanachievement!Howdoyoufeelaboutwinning

thisdancingcompetition?

M:Pmproud.ThisisthefirsttimeIhavewonadancingcompetition.

W:Whendidyoubecomeinterestedindancing?

M:WhenIwas5yearsold.Mymumtookmetoalivedancingshow.AndIstartedtoloveit.

W:Didyoutakespecialdancingcoursesordidyoujustlearnitbyyourselfafterwards?

M:Somespecialcourses.

W:Didyoualsolearnaboutmusic?

M:Ilearnedthepianotosupportmyskill.ButIdidn'thavetoomuchtimeforit.

W:Whatwasthehardestthinginyourcareer?

M:Myparentsdidn'twantmetobeadancer.Ihadtotalkwiththemaboutitagainandagain.

(Text9)

M:Stephanie,youhavebeenteachingEnglishinthisParisschoolfortenyears,right?

W:Sure.IbecameateacherwhenIwas24.At27,1cametotheschoolinParis.

M:Wow.IsschoolinginFrancesimilartothatofotherEuropeancountries?

W:Yes,butinFrance,mostschoolsfollowafour-dayweek.Wednesdayisfree,orusedfor

activities.Moststudentsaroundtheworldattendschoolfor200daysayear,butFrenchstudents

onlyattendfor160days.

M:Dostudentshavelonghourstomakeupforthemissedtime?

W:No,studentshavea26-hourweek,from9:00inthemorninguntil4:30intheafternoon.

Studentsalsohaveonehourandahalfforlunch.

M:DoFrenchstudentshaveenoughtimetolearn?

W:Ofcourse.Learningdoesnotendintheclassroom.Childrenneedtimetobecreative.

Relaxedstudentslearnmuchmoreeffectivelythantiredstudents.

(Text10)

Howdopeoplenametheirchildren?Differentcountrieshavedifferentwaystonametheir

children.Let'stakealookatafew.

InSpain,achildusuallyhastwogivennamesandtwosurnames.Thefirstsurnameisthe

sameasthefathersfirstsurname,andthesecondisthemother'sfirstsurname.Thegivennames

maybethesameasagrandparenfs.

InNigeria,children'snamesarechosenbyfamilyelders.Thechildren'sparentswaitfor

namesfromthegrandparentsandotherimportantfamilymembers.Thesenamesdescribetheday

ofthebaby*sbirth.Thebaby'snameisannouncedatapartyontheeighthdayafterthechild's

birth.

InTurkey,babiesareoftennamedaccordingtothetimeoftheirbirth.Forexample,ifachild

wasbominspring,thechosennamemightbeBahar.Itmeansspring.Ababybomduringbad

weathermightbenamedTufan.Itmeansstorm.

第二部分閱讀(共兩節(jié),滿分50分)

第一節(jié)(共15小題;每小題2.5分,滿分37.5分)

閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C、D四個選項中選出最佳選項。

A

4ImpressiveBookstoresWorthVisitingAroundtheWorld

HousingWorksBookstoreCafe&Bar(NewYork,America)

Aspartofanon-profitorganization,thebookstoredonatesitsincometohelpwithAIDSand

homelessness.Thespiralstairleadingtothesecondfloorofbooksgivesthefeelingofanold-style

libraryintheheartofNewYork'schicSohoarea.

EIAteneoGrandSplendid(BuenosAires,Argentina)

Thisbookstorechangedfroma1919theaterbecomesaspecialconnectionbetweenthe

performingartsandbooks.Itkeepsthefresco(壁畫)ceilingandvelvetcurtainsoftheformer

theater.Bookslinethewalls,includingwheretheaudienceoncesatintheboxseats.

WordontheWater(London,England)

,,

ThisfloatingbookstoreontheRegent'sCanalisknownas“TheLondonBookbarge,

Movingaroundbefore,ithasnowfoundahomewherevisitorscancomeoverallyearround,

gettingwarmbyawoodburningfireinwinterandenjoyingmusicandartperformancesonthe

rooftopstageinsummer.

ZhongshugeBookstore(Hangzhou,China)

EachlocationofthisChinesechainisarchitecturallyunique,butthelocationinHangzhou

standsapart.Stairsandseatsbuiltintoroundbookshelvescombinedwithmirroredceilingsgive

theopticalillusionofnever-endingbooks.

【語篇解讀】本文是一篇應(yīng)用文。文章介紹了世界各地值得參觀的4家書店。

21.WhafsthespecialfeatureabouttheHousingWorksBookstore?()

A.Itsstairsaretoooldtogoup.

B.Itgivesmoneytohelpthepeopleinneed.

C.ItislocatedinthecenterofNewYork.

D.Itisfamousforitscoffeeanddrink.

答案:B

解析:細節(jié)理解題。根據(jù)HousingWorksBookstoreCafe&Bar(NewYork,America)

中“Aspartofanon-profitorganization,thebookstoredonatesitsincometohelpwithAIDSand

homelessness.(作為非營利組織的一部分,這家書店將其收入捐贈給艾滋病和無家可歸者。)”

可知,“theHousingWorks”的特別之處在于它捐錢幫助困境中的人,如艾滋病和無家可歸

者。

22.WhatcanyoudoinWordontheWater?()

A.GoboatingontheCanal.

B.Readthebooksinamobilebookbarge.

C.Watchsomeshowsinsummer.

D.Listentomusicallyearround.

答案:C

解析:細節(jié)理解題。根據(jù)WordontheWater(London,England)中uMovingaround

before,ithasnowfoundahomewherevisitorscancomeoverallyearround,gettingwarmbya

woodburningfireinwinterandenjoyingmusicandartperformancesontherooftopstagein

summer.(在這里,游客一年四季都可以來到這里,冬天可以在柴火旁取暖,夏天可以在屋頂

舞臺上欣賞音樂和藝術(shù)表演。)“可知,游客夏天可以在WordontheWater書店屋頂舞臺

上欣賞音樂和藝術(shù)表演。

23.Ifyoupreferamodembookstorewithuniqueceilings,youcanvisit.()

A.HousingWorksBookstoreCafe&Bar

B.EIAteneoGrandSplendid

C.WordontheWater

D.ZhongshugeBookstore

答案:D

解析:細節(jié)理解題。根據(jù)ZhongshugeBookstore(Hangzhou,China)中“Stairsandseats

builtintoroundbookshelvescombinedwithmirroredceilingsgivetheopticalillusionof

never-endingbooks.(樓梯和座位嵌入圓形書架,結(jié)合鏡面天花板,給人一種看不完的書的視

覺錯覺。)“可知,中國杭州鐘書閣書店裝修很特別,有鏡面天花板;由此可知,如果你更

喜歡有獨特天花板的現(xiàn)代書店,你可以去中國杭州鐘書閣書店看看。

B

IntheUK,thereisapopularrouteforcyclists:theroadfromLand'sEndinEnglandtoJohn

O'GroatsinScotland,about874mileslong.ItcoversalmostthefulllengthofGreatBritain.The

12-year-oldboynamedLaurenceChandlerbecametheyoungestcyclisttofinishtheroute.

Chandlertook20daystofinishthechallenge.Eachday,hecycledbetween40to60miles.

Hespentsixhoursonhismountainbikedaily.Chandlerhadtopushthroughrainyandwindydays.

Cyclinguphillwasalsohard."ItwasmuchharderthanIthought.Iwasn'texpectingsomany

hillsandhowbusytheroadswere,“Chandlersaid."Butifyouputyourmindtoanything,then

nomatterhowbig,youcandoit.”

Chandlerfirstthoughtoftryingtheroutewhenhereadanarticleaboutittwoyearsago.Later,

ashisfather^50thbirthdaycamearound,hedecidedtogoforit.Hewasalreadyusedtocycling

aroundhisvillageandtoschoolbeforestartinghisjourney.

Duringhisride,Chandlerraised600poundsforSmileTrain,achildren'sorganizationthat

paysfbrtreatmentforchildrenindevelopingcountrieswhohavedeftlips(兔唇).

【語篇解讀】本文是一^記敘文。講述了少年LaurenceChandler完成了一^欠困難重

重的騎行,并為SmileTrain組織籌集了善款。

24.WhatdoweknowaboutLaurenceChandler?()

A.Heisacyclinglover.

B.Heisfondofreading.

C.HecycledthroughEngland.

D.Heisagreenhandincycling.

答案:A

解析:推理判斷題。根據(jù)第一段最后一句“The12-year-oldboynamedLaurenceChandler

becametheyoungestcyclisttofinishtheroute.(12歲的男孩LaurenceChandler成為完成這條路

線的最年輕的自行車手)”可知,LaurenceChandler是一名自行車運動的愛好者。

25.WhatissuggestedfromParagraph2?()

A.Chandlerwaschallengedbythetrip.

B.Fewpeoplechosetocycletheroute.

C.Thejourneywasreallydisappointing.

D.Chandlerrodethesamedistanceeveryday.

答案:A

解析:推理判斷題。根據(jù)第二段中的“ItwasmuchharderthanIthought.”可知,這段路程

超出了Chandler的預(yù)期,他受到了挑戰(zhàn)。

26.WhathelpedChandlerdecidetotrytheroute?()

A.Arelatedarticle.

B.Thevoluntarywork.

C.Hisfathersbirthday.

D.Thedisabledchildren.

答案:c

解析:細節(jié)理解題。根據(jù)第三段第二句uLater,ashisfathers5Othbirthdaycamearound,he

decidedtogoforit.(后來,隨著父親50歲生日的臨近,他決定試一試)“可知,Chandler?決

定嘗試這條騎行路線是因為父親的生日。

27.Whafsthebesttitleforthetext?()

A.ATeenagerFinishingaGreatTrip

B.APopularCyclingRouteintheUK

C.ARoadLeadingEnglandtoScotland

D.AChildren'sOrganizationforCyclists

答案:A

解析:主旨大意題。根據(jù)第一段最后一句"The12-year-oldboynamedLaurenceChandler

becametheyoungestcyclisttofinishtheroute.”及最后一段uDuringhisride,Chandlerraised

600poundsforSmileTrain,achildren'sorganizationthatpaysfortreatmentforchildrenin

developingcountrieswhohavedeftlips(通過這次騎行,他為SmileTrain,一個為發(fā)展中國家

患有兔唇的兒童提供治療的組織,籌集了600英鎊)”可知,Chandler的騎行具有重大意義,

因此A項適合作為本文標(biāo)題。

C

Ithadbeena"long"andhardwalkfromhometothesubwaystationfbrteenagerMandy

ChanwhenshefirstputonHanfiiinpublic.ChanisoneofthefoundersofHanfuinHongKong.

“Itwasasetwithacream-coloredshirt,abrownjacketinChina'sMingDynastystyleandared

pleatedskirtmadebyme,“sherecalledrecently,almost10yearslater.

ItwasnotthelooksfromothersbutherlimitedknowledgeonthetraditionalChinese

clothingthathadmadeheruncomfortable.Chanadded,t6IfanyonehadaskedwhatIwaswearing,

orthehistorybehindit,IwouldhavebeenafraidIcouldn*ttellthemthewholepicture.59

However,heruneasiness(不安)hadgraduallygonewithmorein-depthresearchon

traditionalChineseculture.HanfuwasthetraditionalclothingofChina'sHanethnicgroupthat

wasformedinthemainresidentialareasoftheHanpeopleinancientChina.Thehistorical

clothinghasuntoldstoriesandideasineverydetail.Thecuttingandstitchinglineinthemiddle

partofHanfufitsthespine(脊椎)ofthehumanbodyandhelpspeopletodressproperly.This

design,whichhastranscended(超越)itselfasmeredecoration,pointstothequalitiesofthe

wearersasuprightandmoderate(溫和的)individuals.

“Insteadofimitating(模仿)peoplelikewhatIusedtodo,Ihavejumpedoutofmycomfort

zoneandfoundthestylethatsuitsmebest,“Chansaid."'ThroughHanfu,Ihavefoundmyself

andsomanyunexploredthingsinmyChanaddedthatshehadfoundherlifelongpassion

throughHanfu,whichisagoalanddreamthathasneverbeenabsentfromherlife.Chanfound

shewasnotaloneafterfallinginlovewithHanfu.Shebelievesthatclassicswillnevergooutof

styleandsheherselfhasincorporated(使并入)Hanfuintohereverydaylife.

【語篇解讀】本文是一篇新聞報道。文章主要講的是中國漢服的相關(guān)知識及漢服對

MandyChan的影響。

28.WhydidChanfeeluneasywhenshefirstworeHanfiiinpublic?()

A.Herclotheswerewornout.

B.Shedidn'tlikelooksfromothers.

C.Herclothesdidn*tfitherproperly.

D?ShehadalimitedknowledgeofHanfii.

答案:D

解析:推理判斷題。根據(jù)第二段的“Itwasnotthelooksfromothersbutherlimited

knowledgeonthetraditionalChineseclothingthathadmadeheruncomfortable.(讓她感到不舒服

的不是別人的表情,而是她對中國傳統(tǒng)服裝的了解有限。)”可知,當(dāng)她第一次在公共場合

穿漢服時,她感到很不自在是因為她對漢服的了解有限。

29.WhatisspecialaboutHanfuindesignaccordingtoParagraph3?()

A.Itnevergoesoutoffashion.

B.Itshowspersonalqualitiesofitswearers.

C.Ithasmanydifferentstylesforchoice.

D.Itappealstopeopleofallagesandsocialgroups.

答案:B

解析:細節(jié)理解題。根據(jù)第三段的uThisdesign,whichhastranscended(MM)itselfas

meredecoration,pointstothequalitiesofthewearersasuprightandmoderate(溫和的)

individuals.(這種設(shè)計,已經(jīng)超越了僅僅作為裝飾的本身,指出了穿著者作為正直和溫和的個

人品質(zhì)。)”可知,漢服在設(shè)計上的特別之處在于它顯示了穿著者的個人品質(zhì)。

30.Whatcanweinferfromthelastparagraph?()

A.HanfuhasastronginfluenceonChan.

B.HanfuwillbeabigbusinessinChina.

C.Hanfuwilltaketheleadinthefashion.

D.Hanfuallowshertogettoknowmorepeople.

答案:A

解析:推理判斷題。根據(jù)最后一段的“Chanaddedthatshehadfoundherlifelongpassion

throughHanfu,whichisagoalanddreamthathasneverbeenabsentfromherlife.(Chan補充說,

她通過漢服找到了自己一生的激情,這是她生活中從未缺少的一個目標(biāo)和夢想。)”可知,

漢服對Chan的影響很大。

31.Inwhichpartofamagazinemaywereadthistext?()

A.Health.B.Travel.

C.Sports.D.Culture.

答案:D

解析:推理判斷題。通讀全文,尤其是第三段的uHanfuwasthetraditionalclothingof

China'sHanethnicgroup....Thehistoricalclothinghasuntoldstoriesandideasineverydetail.(漢

服是中國漢族的傳統(tǒng)服飾,是中國古代漢族主要聚居區(qū)形成的。歷史服裝的每一個細節(jié)都有

不為人知的故事和想法。)“可知,本文主要講的是中國漢服的相關(guān)知識及漢服對Mandy

Chan的影響,因此我們可能在雜志的文化部分讀到這篇文章。故選D。

D

AncientChinesefolkpaintingsandmanyotherartstyleshavebeenpasseddownfrom

generationtogeneration,andarestillpractisedindifferentpartsofChina.Here*salookatfour

uniqueChinesefolkartforms.

ChineseOperaisthetraditionalformofChinesedrama.Accordingtoincompletestatistics,in

China'svariousethnicregionsthereareaboutmorethan360kindsofoperas.Themostfamous

onesincludePekingOpera,KunquOpera,YuejuOpera,YujuOpera,SichuanOpera,FujianOpera,

HebeiOpera,HuangmeiOperaandsoon,intotalmorethan50,amongwhichPekingOperaisthe

mostpopularinChina.

ShadowPlay(皮影戲)datesbacktoWesternHanDynastyinShaanximorethan1,000years

ago.Themovingfigures,usuallycarvedoutfromleather,areoperatedbyfolkartists,

accompaniedbymusicandsinging.Itistheworld'sfirstdubbed(酉己音的)motionpictureartform,

thusconsideredthe“ancestor“ofmodemfilm.Todaythisartformisstillpopularinnorthern

China.

Paper-cuttingisoneofthemostpopulartraditionaldecorativeartsinChinawithalong

history.Paper-cuttingcanbeseenacrossChinaandithasevendevelopedintodifferentlocal

genres(流派).Theyareusuallyusedtodecorategatesandwindowsduringfestivals.

ThekitewasinventedbyChinesepeople.AccordingtolegendtheearliestkiteinChinawas

awoodenbirdbyMoDiintheEasternZhouDynasty.LaterhisstudentLuBanimprovedthetech

andusedbambooasmaterialtomakeakite.Today,variouskite-flyingactivitiescanbefoundin

differentregionsofChina.ShandongWeifangKiteFestivalisheldeveryyearandattractslotsof

kiteloversandtravelers.

【語篇解讀】本文是一篇說明文。文章主要介紹了四種獨特的中國民間藝術(shù)形式。

32.WhyisShadowPlayconsideredtheancestorofmodemfilm?()

A.Ithasahistoryofmorethan1,000years.

B.Itwasoperatedbyancientfolkartists.

C.Itisaccompaniedbymusicanddancesonthestage.

D.Itistheworld'sfirstdubbedmotionpictureartform.

答案:D

解析:細節(jié)理解題。根據(jù)第三段第三句"Itistheworldsfirstdubbed(配音的)motion

pictureartform,thusconsideredthe'ancestor'ofmodemfilm.”可知,皮影戲是世界上第一個

有配音的幕影藝術(shù)形式,因此被認為是現(xiàn)代電影的“祖先”。故選D。

33.Whatdoestheunderlinedword"They"inParagraph4referto?()

A.Differentlocalgenres.

B.Traditionaldecorativepictures.

C.Paper-cuttingartworks.

D.PopularChinesehandwriting.

答案:c

解析:指代判斷題。根據(jù)第四段最后一句Theyareusuallyusedtodecorategatesand

windowsduringfestivals.(通常在節(jié)日期間用它們裝飾門窗。)”可知,“They”代指

^Paper-cuttingartworks。故選C。

34.WhatwastheearliestkitemadeofinChina?()

A.Paper.B.Wood.

C.Bamboo.D.Leather.

答案:B

解析:細節(jié)理解題。根據(jù)最后一段第二句uAccordingtolegendtheearliestkiteinChina

wasawoodenbirdbyMoDiintheEasternZhouDynasty.(據(jù)傳說,中國最早的風(fēng)箏是東周莫迪

的木鳥。)”可知,中國最早的風(fēng)箏是用木頭做的。故選B。

35.Whatisthemaintopicofthisarticle?()

A.Chinesefolkart.

B.Chinesefolkpaintings.

C.Chineseoperas.

D.Chinesefolkplays.

答案:A

解析:主旨大意題。文章主要介紹了四種獨特的中國民間藝術(shù)形式:戲曲、皮影戲、剪

紙和風(fēng)箏,并對其進行了簡單的介紹,結(jié)合所有選項,A項(中國民間藝術(shù))確切表達了文章

大意。故選Ao

第二節(jié)(共5小題;每小題2.5分,滿分12.5分)

閱讀下面短文,從短文后的選項中選出可以填入空白處的最佳選項。選項中有兩項為多

余選項。

Ican'trememberifIwasnineortenyearsold.Idorememberthatitwasthelastdayofthe

Boy*sCamp.36()Ithurtalot.ThedaybeforeforsomesillyreasonIhadgottenintoafight

withanotherboy.

Itdidn*ttakelongforthebiggerboystopullusapartandcallitadraw,butintruthIhadlost.

37()Wehadn'ttalkedsincethefighteitherbutonlylookedcoldlyateachotherfromacross

theroom.

38()Iknewmymomwasbringingsomeofherhomemadepizzasasatreatformy

brother,me,andourfriends.SoonIsawherwalkingupthesidewalktowardsthestepsofour

cabin.ShehadbeenbringingthesepizzastouseveryBoy*sCampforyearsnow.Isawhersmile

asmybrotherandhisfriendsalltookthebigpieces.39()Ithankedherwithasmileand

startedtoeatwhenIsawmyfightopponentstandingofftothesidebyhimself.Inthatmoment

somethingmovedinmyheart.40()Wetalkedandlaughedandate.Andforsomereason

unknowntomeatthetime,thepizzatastedbetterthaneverbefore.

A.Still,Iwasinagoodmoodthismorning.

B.Therefore,Ifeltratherpleasedthewholeday.

C.Ihadwordswithmymotheroverthesummercamp.

D.Iwalkedovertohimandgavehimoneofthepieces.

E.Shemadesure,though,tosavethelasttwopiecesforme.

F.Iwaslookinginthemirrorandcheckingmyfaceforbruises.

G.Myheadstillhurtfromseveralblowstheotherboyhadlanded.

【語篇解讀】本文是一篇記敘文。講述了作者某次在夏令營和另一個男孩打了一架,

打架之后大家都不說話,直到作者的母親來送披薩,作者受到觸動,分了一塊給男孩。

36.答案:F

解析:根據(jù)上文“IcanftrememberifIwasnineortenyearsold.Idorememberthatitwas

thelastdayoftheBoy*sCamp.“以及后文"Ithurtalot.ThedaybeforeforsomesillyreasonIhad

gottenintoafightwithanotherboy.“可知,本句是在說明導(dǎo)致作者很疼的原因:臉上有瘀傷。

F選項“我對著鏡子,檢查我的臉上的瘀傷”符合語境。故選F。

37.答案:G

解析:根據(jù)上文“Itdidn'ttakelongforthebiggerboystopullusapartandcallitadraw,but

intruthIhadlost.“以及后文"Wehadn'ttalkedsincethefighteitherbutonlylookedcoldlyateach

otherfh)macrosstheroom.”可知,上文提到了作者和男孩打架之后被拉開,本句應(yīng)當(dāng)是說明

打架的人是誰以及作者為什么輸了,G選項“另一個男孩打了我好幾下,我的頭到現(xiàn)在還疼”

符合語境。故選G。

38.答案:A

解析:根據(jù)后文“IknewmyMomwasbringingsomeofherhomemadepizzasasatreatfor

mybrother,me,andourfriends.SoonIsawherwalkingupthesidewalktowardsthestepsofour

cabin.”可知,后文提到媽媽要來送披薩,推測作者對此感到高興。A選項符合語境。

39.答案:E

解析:根據(jù)上文“Isawhersmileasmybrotherandhisfriendsalltookthebigpieces.”以及

后文“IthankedherwithasmileandstartedtoeatwhenIsawmyfightopponentstandingoffto

thesidebyhimself.”可知,上文提到作者的哥哥和朋友拿走了披薩,后文提到作者感謝母親,

可知本句是在說明母親把披薩也留給了作者。E選項符合語境。

40.答案:D

角軍析:根據(jù)上文“IthankedherwithasmileandstartedtoeatwhenIsawmyfightopponent

standingofftothesidebyhimself.Inthatmomentsomethingmovedinmyheart.“以及后文“We

talkedandlaughedandate.Andforsomereasonunknowntomeatthetime,thepizzatasted

betterthaneverbefore.”可推知,作者看到對手獨自站在一邊時,心里有所觸動,所以給了對

手一塊披薩。D選項符合語境。

第三部分語言運用(共兩節(jié),滿分30分)

第一節(jié)(共15小題;每小題1分,滿分15分)

閱讀下面短文,從每題所給的A、B、C、D四個選項中選出可以填入空白處的最佳選

項。

WelivedonaKansasfarmandhadmorethanenoughbeeftofeedourfamily.Momalways

cookedenoughmeatto41apotofleftoversoupthenextday.Tomatoes,greenbeans,com

andthevegetablescookedwiththeoriginalroastedmeatfilledalargepot.

Wereceivedgovernment-suppliedfoodsinthe1950s,includingblocksofcheese.Wefound

inventivewaysto42themup.Ourvegetablebeefsoup,forexample,wastoppedwithabig

pieceofcheese.IlovedthecombinationandalwaystoppedoffmysoupwithcheesewhenI

43ittomyfamily.

Mycookinginstructorincollegesaid,“Recipesareonlyajumping-offplace.Youshould

addyourpersonaltouchestothedishesyou44.“Thatexplainsthe45ofmyrecipefor

vegetablebeefsoup.

ImarriedintoaSouthernfamily,andfreshokra(秋葵)soonfounditswayintothe46.

WhenwemovedtoMissouri,anewneighborstoppedbyto47_ifIhadanycabbageshe

couldusetofinishmakingsupper.

“Vegetablebeefsoupjustisn*t48withoutit,“shesaid.OnceI49it,Iknew

whatshemeant.Mysoupgrewever50,andsodidmysouppot.

AcollegefriendlivedinSpainwhenwelivedinGermanyforafewyears,andshecamefor

a(n)5L.Wewerecookingdinnertogether,mysoupofcourse,whensheopenedthe

refrigeratorand§2abottleofsoysauce(醬油)."Itimprovesthetaste,“shesaid.

She53somein

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論