2025年成人高考??朴⒄Z試卷及答案_第1頁
2025年成人高考??朴⒄Z試卷及答案_第2頁
2025年成人高考??朴⒄Z試卷及答案_第3頁
2025年成人高考專科英語試卷及答案_第4頁
2025年成人高考??朴⒄Z試卷及答案_第5頁
已閱讀5頁,還剩12頁未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

2025年成人高考??朴⒄Z試卷及答案一、單項(xiàng)選擇題

1.Thefollowingsentenceisacompletesentence.Whichofthefollowingisthecorrectsentence?

A.Iamgoingtothestore.

B.Iamgoingtothestoretobuysomemilk.

C.Iamgoingtothestoretobuysomemilk,andIwillalsobuysomeeggs.

D.Iamgoingtothestoretobuysomemilk,andIwillalsobuysomeeggs,andIwillalsobuysomebread.

答案:C

2.Choosethecorrectwordtocompletethesentence.

A.Theweatheris__________today.

B.Theweatheris__________today.

C.Theweatheris__________today.

D.Theweatheris__________today.

答案:A

3.Choosethecorrectwordtocompletethesentence.

A.I__________tothelibraryeveryday.

B.I__________tothelibraryeveryday.

C.I__________tothelibraryeveryday.

D.I__________tothelibraryeveryday.

答案:A

4.Choosethecorrectwordtocompletethesentence.

A.She__________tothemovietheateryesterday.

B.She__________tothemovietheateryesterday.

C.She__________tothemovietheateryesterday.

D.She__________tothemovietheateryesterday.

答案:A

5.Choosethecorrectwordtocompletethesentence.

A.I__________tothedoctorlastweek.

B.I__________tothedoctorlastweek.

C.I__________tothedoctorlastweek.

D.I__________tothedoctorlastweek.

答案:A

6.Choosethecorrectwordtocompletethesentence.

A.They__________totheparklastweekend.

B.They__________totheparklastweekend.

C.They__________totheparklastweekend.

D.They__________totheparklastweekend.

答案:A

二、完形填空

Thefollowingpassageisdesignedtogiveyoupracticeinreadingcomprehensionandvocabularydevelopment.Readthepassageandchoosethebestanswerforeachquestion.

The__________oftheInternethasrevolutionizedthewaywecommunicateandaccessinformation.Withjustafewclicks,wecanconnectwithpeople__________theworld,access__________information,andevenpurchase__________products.However,thisconveniencecomeswith__________challenges.

Oneofthebiggestchallengesisthe__________ofinformation.Withsomuchinformationavailable,itcanbedifficultto__________whatis__________andwhatisnot.Thiscanleadto__________and__________.

Anotherchallengeisthe__________ofprivacy.Aswesharemoreandmoreinformationonline,weare__________to__________and__________.Thiscanhave__________consequencesforourpersonalandprofessionallives.

To__________thesechallenges,itisimportantto__________theinformationwe__________andto__________theprivacysettingsonour__________.Bybeing__________and__________,wecan__________thebenefitsoftheInternetwhile__________therisks.

1.A.invention

B.development

C.creation

D.discovery

答案:B

2.A.allover

B.everywhere

C.allaround

D.alloveragain

答案:A

3.A.various

B.different

C.various

D.different

答案:A

4.A.real

B.true

C.genuine

D.actual

答案:B

5.A.confusion

B.misunderstanding

C.chaos

D.confusion

答案:A

6.A.privacy

B.confidentiality

C.secrecy

D.confidentiality

答案:A

7.A.exposed

B.revealed

C.uncovered

D.exposed

答案:A

8.A.risks

B.dangers

C.threats

D.risks

答案:B

9.A.overcome

B.handle

C.manage

D.overcome

答案:A

10.A.select

B.choose

C.pick

D.select

答案:B

11.A.receive

B.obtain

C.gather

D.receive

答案:B

12.A.devices

B.gadgets

C.instruments

D.devices

答案:A

13.A.cautious

B.careful

C.alert

D.cautious

答案:B

14.A.aware

B.conscious

C.aware

D.conscious

答案:A

15.A.enjoy

B.appreciate

C.benefit

D.enjoy

答案:C

三、閱讀理解

Readthefollowingpassageandanswerthequestionsthatfollow.

Theimportanceofexercisecannotbeoverstated.Itiswell-knownthatregularphysicalactivitycanimproveourphysicalandmentalhealth.However,manypeoplestillstruggletoincorporateexerciseintotheirdailyroutines.Onereasonforthisisthelackofmotivation.Peopleoftenfinditdifficultto__________themselvestoexerciseregularly.

Onewaytoovercomethischallengeistoset__________goals.Bysettingachievablegoals,wecan__________ourselvestotakesmallstepstowardsahealthierlifestyle.Forexample,insteadoftryingtorunamarathon,wecanstartbywalkingfor30minutesaday.Aswe__________,wecangraduallyincreasetheintensityanddurationofourworkouts.

Anotherwayto__________exerciseistofindactivitiesthatweenjoy.Exercisedoesnothavetobe__________or__________.Itcanbesomethingassimpleasdancing,walking,orplayingasport.By__________activitiesthatweenjoy,wecan__________ourselvestoexerciseregularly.

1.Whatisthemainideaofthepassage?

A.Thebenefitsofexercise.

B.Thechallengesofincorporatingexerciseintodailyroutines.

C.Theimportanceofsettingachievablegoals.

D.Theimportanceoffindingactivitiesthatweenjoy.

答案:B

2.Whatisonereasonwhypeoplestruggletoincorporateexerciseintotheirdailyroutines?

A.Lackoftime.

B.Lackofmotivation.

C.Lackofknowledge.

D.Lackofresources.

答案:B

3.Whatisonewaytoovercomethechallengeofincorporatingexerciseintodailyroutines?

A.Settingunrealisticgoals.

B.Settingachievablegoals.

C.Avoidingexercisealtogether.

D.Exercisingonlywhenwefeellikeit.

答案:B

4.Whatisanexampleofasmallsteptowardsahealthierlifestyle?

A.Runningamarathon.

B.Walkingfor30minutesaday.

C.Exercisingforanhoureveryday.

D.Notexercisingatall.

答案:B

5.Whatisonewaytomakeexercisemoreenjoyable?

A.Findingactivitiesthatweenjoy.

B.Exercisingwithfriends.

C.Exercisinginagym.

D.Exercisingwithapersonaltrainer.

答案:A

四、翻譯

TranslatethefollowingsentencesfromEnglishtoChinese.

1.Theimportanceofexercisecannotbeoverstated.

2.Itiswell-knownthatregularphysicalactivitycanimproveourphysicalandmentalhealth.

3.Manypeoplestillstruggletoincorporateexerciseintotheirdailyroutines.

4.Onewaytoovercomethischallengeistosetachievablegoals.

5.Bysettingachievablegoals,wecanmotivateourselvestotakesmallstepstowardsahealthierlifestyle.

6.Exercisedoesnothavetobeboringormonotonous.

7.Itcanbesomethingassimpleasdancing,walking,orplayingasport.

8.Byfindingactivitiesthatweenjoy,wecanmotivateourselvestoexerciseregularly.

9.Asweprogress,wecangraduallyincreasetheintensityanddurationofourworkouts.

10.Bybeingcautiousandaware,wecanenjoythebenefitsoftheInternetwhileminimizingtherisks.

答案:

1.鍛煉的重要性不容忽視。

2.眾所周知,定期進(jìn)行體育鍛煉可以提高我們的身心健康。

3.許多人仍然難以將鍛煉融入日常生活。

4.克服這一挑戰(zhàn)的一種方法是為設(shè)定可實(shí)現(xiàn)的目標(biāo)。

5.通過設(shè)定可實(shí)現(xiàn)的目標(biāo),我們可以激勵(lì)自己朝著更健康的生活方式邁出小步。

6.鍛煉不必枯燥乏味。

7.它可以是跳舞、散步或參加運(yùn)動(dòng)這樣簡(jiǎn)單的事情。

8.通過找到我們喜歡的活動(dòng),我們可以激勵(lì)自己定期鍛煉。

9.隨著我們不斷進(jìn)步,我們可以逐漸增加鍛煉的強(qiáng)度和持續(xù)時(shí)間。

10.通過謹(jǐn)慎和警覺,我們可以享受互聯(lián)網(wǎng)的好處,同時(shí)最大限度地減少風(fēng)險(xiǎn)。

五、寫作

Writeashortessayonthefollowingtopic:Thebenefitsofexerciseonmentalhealth.

Youshouldwriteatleast150words.

答案:

Exercisehasnumerousbenefitsonmentalhealth.Engaginginregularphysicalactivitycanhelpreducestressandanxiety,improvemood,andenhanceoverallwell-being.Whenweexercise,ourbodyreleasesendorphins,whicharenaturalmoodlifters.Thiscanhelpusfeelmorerelaxedandhappy.

Moreover,exercisecanimproveoursleepquality.Regularphysicalactivitycanhelpusfallasleepfasterandstayasleeplonger.Thiscanleadtobettermentalclarityandproductivityduringtheday.

Exercisealsopromotessocialinteraction.Manypeopleenjoyexercisingwithfriendsorjoininggroupfitnessclasses.Thiscanprovideasenseofcommunityandbelonging,whichcanimproveourmentalhealth.

Inconclusion,exerciseplaysacrucialroleinmaintainingmentalhealth.Byincorporatingregularphysicalactivityintoourdailyroutines,wecanimproveourmood,reducestress,andenhanceouroverallwell-being.

六、聽力理解

Listentothefollowingconversationandanswerthequestionsthatfollow.

A:Hey,howwasyourweekend?

B:Itwasprettygood,actually.Iwenthikingwithsomefriends.

A:Thatsoundsfun!Wheredidyougohiking?

B:Wewenttothemountainsnearourtown.

A:Oh,that'snice.Didyouseeanywildlife?

B:Yes,wesawsomedeerandafewbirds.

A:That'scool.Howlongdidyouhikefor?

B:Wehikedforabout4hours.

A:That'squiteadistance.Didyouenjoyit?

B:Absolutely!Itwasagreatwaytorelaxandenjoynature.

1.Whatdidthepersondoovertheweekend?

A.Theywenthiking.

B.Theywentcamping.

C.Theywentswimming.

D.Theywentskiing.

答案:A

2.Wheredidtheygohiking?

A.Inthecity.

B.Inthemountains.

C.Inapark.

D.Onthebeach.

答案:B

3.Whatwildlifedidtheysee?

A.Birdsandfish.

B.Deerandbirds.

C.Wolvesandrabbits.

D.Snakesandlizards.

答案:B

4.Howlongdidtheyhikefor?

A.2hours.

B.3hours.

C.4hours.

D.5hours.

答案:C

5.Howdidthepersonfeelaboutthehike?

A.Theyweretired.

B.Theywerebored.

C.Theywerehappy.

D.Theyweresad.

答案:C

本次試卷答案如下:

一、單項(xiàng)選擇題

1.C.Iamgoingtothestoretobuysomemilk.

解析:此題考查的是句子完整性的判斷。選項(xiàng)A缺少賓語,選項(xiàng)B雖然完整,但多了一個(gè)不必要的賓語,選項(xiàng)D則超出了原句的意圖,因此選C。

2.A.Theweatheris__________today.

解析:此題考查的是對(duì)天氣描述的詞匯選擇。根據(jù)句意,應(yīng)該是描述天氣狀況,因此選A。

3.A.I__________tothelibraryeveryday.

解析:此題考查的是固定短語的使用。goto表示去某個(gè)地方,因此選A。

4.A.She__________tothemovietheateryesterday.

解析:此題考查的是過去時(shí)態(tài)的動(dòng)詞使用。根據(jù)時(shí)間狀語yesterday,應(yīng)該使用過去時(shí),因此選A。

5.A.I__________tothedoctorlastweek.

解析:此題考查的是過去時(shí)態(tài)的動(dòng)詞使用。根據(jù)時(shí)間狀語lastweek,應(yīng)該使用過去時(shí),因此選A。

6.A.They__________totheparklastweekend.

解析:此題考查的是過去時(shí)態(tài)的動(dòng)詞使用。根據(jù)時(shí)間狀語lastweekend,應(yīng)該使用過去時(shí),因此選A。

二、完形填空

1.B.development

解析:根據(jù)句意,這里指的是互聯(lián)網(wǎng)的發(fā)展,因此選B。

2.A.allover

解析:根據(jù)句意,這里指的是全球范圍內(nèi),因此選A。

3.A.various

解析:根據(jù)句意,這里指的是多種多樣的信息,因此選A。

4.B.true

解析:根據(jù)句意,這里指的是真實(shí)的信息,因此選B。

5.D.confusion

解析:根據(jù)句意,這里指的是由于信息過多而導(dǎo)致的混亂,因此選D。

6.A.privacy

解析:根據(jù)句意,這里指的是隱私問題,因此選A。

7.A.exposed

解析:根據(jù)句意,這里指的是個(gè)人信息被暴露,因此選A。

8.B.dangers

解析:根據(jù)句意,這里指的是潛在的危險(xiǎn),因此選B。

9.A.overcome

解析:根據(jù)句意,這里指的是克服這些挑戰(zhàn),因此選A。

10.B.choose

解析:根據(jù)句意,這里指的是選擇信息,因此選B。

11.B.obtain

解析:根據(jù)句意,這里指的是獲取信息,因此選B。

12.D.devices

解析:根據(jù)句意,這里指的是我們的設(shè)備,因此選D。

13.B.careful

解析:根據(jù)句意,這里指的是要謹(jǐn)慎,因此選B。

14.A.aware

解析:根據(jù)句意,這里指的是要有意識(shí),因此選A。

15.C.benefit

解析:根據(jù)句意,這里指的是享受好處,因此選C。

三、閱讀理解

1.B.Thechallengesofincorporatingexerciseintodailyroutines.

解析:根據(jù)文章內(nèi)容,主要討論的是將鍛煉融入日常生活所面臨的挑戰(zhàn)。

2.B.Lackofmotivation.

解析:根據(jù)文章第一段,缺乏動(dòng)力是人們難以將鍛煉融入日常生活的原因之一。

3.B.Settingachievablegoals.

解析:根據(jù)文章第二段,設(shè)定可實(shí)現(xiàn)的目標(biāo)是克服挑戰(zhàn)的一種方法。

4.B.Walkingfor30minutesaday.

解析:根據(jù)文章第三段,從每天散步30分鐘開始是朝著更健康的生活方式邁出小步的一個(gè)例子。

5.A.Findingactivitiesthatweenjoy.

解析:根據(jù)文章第四段,找到我們喜歡的活動(dòng)是使鍛煉更愉快的一種方式。

四、翻譯

1.鍛煉的重要性不容忽視。

2.眾所周知,定期進(jìn)行體育鍛煉可以提高我們的身心健康。

3.許多人仍然難以將鍛煉融入日常生活。

4.克服這一挑戰(zhàn)的一種方法是為設(shè)定可實(shí)現(xiàn)的目標(biāo)。

5.通過設(shè)定可實(shí)現(xiàn)的目標(biāo),我們可以激勵(lì)自己朝著更健康的生活方式邁出小步。

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論